Hal

”Tigrovi” opet kod kuće: Hal – Reding

Jedina utakmica Čempionšipa koja se igra u sredu je duel na KC stadionu u kojem su protivnici Hal i Reding.
Hal je pobedom protiv Boltona za vikend, prekinuo niz od tri meča bez trijumfa i zadržao plej-of poziciju sa pet bodova zaostatka u odnosu na vodeći dvojac Midlsbro-Brajton. Nažalost po ”tigrove”, na toj utakmici se povredio kapiten Majkl Doson koji neće igrati do kraja godine. Njegov kolega iz defanzivne linije, Aleks Brus, takođe izostaje što šansu daje Hariju Megvajeru i Kertisu Dejvisu.
Reding je u izuzetno lošoj formi u poslednje vreme. Ekipa koja je pre sezone proglašena kandidatom za promociju, ostvarila je samo jednu pobedu u prethodnih deset kola. To je razlog zbog kojeg je Reding dospeo u donju polovinu tabele sa 27 osvojenih bodova, odnosno sedam manje od prve plej-of pozicije.
Za goste neće igrati Stiven Kvin i Aron Tcibola, ali trener Martin Kul može u sastav da uvrsti oporavljenog Pola Mekšejna.
Hal veoma teško izlazi na kraj sa Redingom, čak i na svom stadionu gde ga je nadigrao samo jedanput u prethodnih devet utakmica. Kao jedna od najefikasnijih ekipa u ligi, Hal je od početka sezone propustio da postigne pogodak na samo dva meča, što je najbolji bilans u Čempionšipu.
Redin je poražen u tri prethodna kola, što im se prethodni put desilo na kraju prošle sezone. Fudbaleri ove ekipe su takođe primili bar po jedan gol na svakoj od poslednjih devet ligaških utakmica, a to je trenutno najgori niz u Čempionšipu.