Inter

Inter: kako naći put do mreže Juventusa?

Šta zapravo može Inter da uradi protiv Juventusa? Možda može i da pobedi, ali kako kada to na San Siru nije učinio već šest godina. A ako i pobedi, treba da bude toliko ubedljiv sa nadoknadi Juventusovih 3:0 iz prvog susreta. A kako to da uradi kada u tri prethodna susreta nije uspeo da smesti loptu iza leđa Bufona?
Može recimo da se pozove na dva gola Bajerna u Torinu, ali ovakav Inter teško da ima pravo da se poredi sa Bajernom.
Snovi o trofeju u Seriji A su brutalno raspršeni, a Neroazure polako napušta i snaga za bitku za treće mesto koje vodi u Ligu šampiona jer Fiorentina nikako da odustane, a Roma sa dolaskom Spaletija igra na sve višem nivou. Poslednje nade su polagane u kup, međutim, umesto gradskog derbija, u finalu ovog takmičenja, osim u slučaju šokantno povoljnog raspleta za Inter, nadmetaće se Milan i Juventus.
Roberto Manćini nema izbora nego da Juventusu na san Siru suprotstavi najjači mogući sastav. U konkurenciji nisu odbrambeni fudbaleri Jeison Muriljo i Miranda, koji su suspendovani.
Juventus ima rezultat koji mu praktično omogućuje da se smatra sigurnim učesnikom finala kupa, a Masimilijanu Alegriju da u susretu sa Interom poštedi obaveza neke od svojih ključnih fudbalera.
”Stara dama” je u prilici da dva puta uzastopno učestvuje u finalu kupa, što nije bio slučaj još od šezdesetih godina prošlog veka. Inače, Juventus je prošle godine prvi stigao do ”magičnog” broja od deset trofeja u takmičenju, iako je Roma imala dve šanse da to učini pre Bjankonera.
Pretpostavlja se da će Alegri na klupi ostaviti Paula Dibalu i Maria Mandžukića, koje će odmeniti Simone Zaza i Alvaro Morata. Patris Evra je odsutan iz porodičnih razloga, a Đorđo Kjelini će najverovatnije biti pošteđen. Slična situacija je i sa Andreom Barzaljijem, koji je u nedelju odigrao odlično i zaslužio odmor.
Inter je svog rivala poslednji put pobedio u novembru 2012-te godine, ali u Torinu. Poslednja pobeda ”crno-plavih” u Milanu datira iz aprila 2010-te godine, kada je u prvenstvenoj utakmici bilo 2:0 za domaće.
”Belo-crni” su u prethodnih šest takmičarskih utakmica, četiri puta nadigrali Inter, dok u preostala dva meča nije bilo pobednika.
Utakmica počinje u 20:45.