Viktorova šansa za povratak u vrh!

U istom delu žreba kao I Lajović ali sa daleko lakšim poslom na početku turnira. Viktor Troicki će u prvom kolu igrati protiv Slovaka Norberta Gombosa.

Osmi put u karijeri će Troicki nastupiti u glavnom žrebu US Opena. Najbolji rezultati, bar do sada, su bila dva treća kola, u prvom I pretposlednjem nastupu. Ove sezone će imati priliku da popravi taj učinak.

Samo šest pobeda na betonu u Njujorku nisu stvar koja daje nadu Viktoru. Ali, sada mu je protivnik malo poznati Norbert Gombos, momak koji je samo jednom do sada nastupio u glavnom žrebu nekog Gren Slem turnira.

Nakon one nepravedne pauze, Troicki se tenisu vratio na fantastičan način. Brzo je povratio poziciju koja mu pripada a ovogodišnji US Open bi mogao dodatno da je učvrsti. Nakon prvog kola će pobednik ovog susreta igrati sa predstavnikom Italije, favoritom Fonjinijem ili Travaljijem. Znajući da Fonjini lako ulazi u prazan hod, da od ustajanja na pogrešnu nogu može da zavisi njegovo raspoloženje, Viktor će I tu imati šansu da iznenadi, iako je Fabio 22. nosilac.

Eventualno treće kolo bi značilo meč sa Tomašom Berdihom, čija je karijera u blagom padu poslednjih sezona. Jednostavno, Čeh ne može da prati ritam mlađih igrača pa je ove sezone tek 15. nosilac na jedinom američkom Gren Slem turniru.

Troicki je do sada u karijeri osvojio 3 ATP titule a najbolji rezultati na Gren slemovima su mu četvrta kola, do kojih je stizao u čak pet navrata. Bio je deo reprezentacije koja je pre sedam godina osvojila Dejvis kup. Viktor je poznat kao igrač koji se dobro snalazi na svim podlogama, sa izraženim servisom I lošim procentom pobeda nad najboljim svetskim teniserima. Nadamo se da Gombos, Fonjini I Berdih neće biti nepremostive prepreke, a u četvrtoj rundi protiv Nadala rezultat ne mora da bude u prvom planu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *