ATP tenis: Krajinović napravio skok od 44 mesta!

ATP tenis: Krajinović napravio skok od 44 mesta!

Filip Krajinović nije uspeo da osvoji svoju prvu ATP titulu u karijeri, ali je onim što je činio  tokom svog boravka u Parizu je definitivno postavio bar jedan izuzetak za poslovicu da dok jednom ne smrkne, drugom ne može da svane!


Amerikancu Džeku Soku je svanulo posle osvajanja Mastersa u Gradu svetlosti jer ga taj uspeh neočekivano odveo u London, ali je svoje svanuće dočekao i Filip Krajinović iako se pehar u Bersiju nijemogao podeliti na dva dela.

No, za to nije ni bilo potrebe, jer kako u sportu obično, da je srpskom teniseru neko pre polaska u Pariz ponudio mesto u finalu, verovatno bi potpisao takvu ponudu i pre kraja rečenice kojom bi mu bila izložena!

Međutim, kad god bi izašao na teren u dvorani Bersi da odigra meč, Krajinović je izgledao da mu je mesto među vodećim svetskim teniserima iako je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije. Iako i dalje nema nijedan ATP trofej u svojoj kolekciji, savladao je protivnike koji ih ukupno imaju dvadeset i sedam. Faktor sreće je takođe odigrao svoju ulogu, jer mu je fortuna namignula kada je saznao da mu je Rafael Nadal predao četvrtfinalni meč zbog povrede. Ne bi bilo teško prognozirati ishod tog duela, ali je Krajinoviću očigledno bilo suđeno da u Parizu ostane sve do poslednjeg dana turnira.

Ko se sada seća početka 2017. godine koju je Krajinović počeo sa 234. mesta na ATP listi? Ko sada može da tvrdi da je nemoguće da se samo za nedelju dana napreduje čak 44 pozicije? Od ovog ponedeljka dvadesetpetogodišnji Somborac je najbolje plasirani srpski teniser posle Novaka Đokovića i kraj sezone dočekuje na 33. mestu (bio bi 25. da je pobedio Soka) ATP liste!

ATP tenis: Krajinović napravio skok od 44 mesta!Ogroman trud koji je Filip ulagao tokom cele godine se višestruko isplatio na samom kraju. On je ove sezone prema nekim izvorima imao više od sedamdeset pobeda na terenima širom sveta, uključujući ATP turnire, mečeve u kvalifikacijama, a posebno one na Čelindžerima gde je osvojio čak pet titula! Imao je ovaj momak i dosta problema sa povredama tokom svoje karijere zbog čega nije u potpunosti uspeo da ostvari svoj teniski talenat, a ono što je uradio ove sezone svrstava ga među kandidate za nagradu koja se dodeljuje teniseru koji je napravio najveći povratak posle pauze.

Povratak je bio takav da će mu omogućiti da u narednoj sezoni ne mora da igra Čelindžere da bi prikupljao bodove, već da nastupa u konkurenciji tenisera koji pripadaju klasi onih sa kojima se suočavao u Parizu.

Nije da nije mogao da posle Iznera u polufinalu, dan kasnije od Filipovog reketa padne i Sok, ali ga je posle dobijenog prvog seta stigao umor, koji je pogotovo bio vidljiv u trećem u kojem je osvojio samo jedan gem. Ko zna kako bi se finale okončalo da Krajinović u Parizu nije imao tri meča više od Amerikanca!

Krajinović je tenisom počeo da se bavi u Somboru, jedno vreme je proveo i na čuvenoj akademiji Nika Boletijerija na Floridi, a sadašnji trener mu je Petar Popović (naprasno poznat široj javnosti posle skidanja majice u Bersiju da bi proslavio trijumf Krajinovića u meču sa Iznerom) koji je sarađivao sa Andreom Petković i Ivom Karlovićem.

Planovi srpskog tenisera za sledeću godinu obuhvataju osvajanje prvog ATP trofeja, u šta ne bi trebalo da bude sumnje ako ga zdravlje posluži, kao i nastupe za reprezentaciju Srbije u novom ciklusu Dejvis kupa.

 


5.11.2017. ATP tenis: ponovo jedan Srbin u finalu Pariza!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *