ABA liga: Zadar ne pamti trijumf u Podgorici

ABA liga: Zadar ne pamti trijumf u Podgorici

Jedina utakmica tek otpočele nove sezone ABA lige koja je na rasporedu u subotu, je duel Budućnost – Zadar sa mestom odigravanja u podgoričkoj dvorani Morača.


Domaći tim koji će sa klupe predvoditi Aleksandar Džikić,u novoj košarkaškoj godini će pored takmičenja u regionalnoj ligi, imati obaveze u izuzetno jakom Evrokupu, kao i u domaćim takmičenjima.

Kao i prethodnih sezona, Budućnost uvek ima imperativ visokog plasmana u ABA ligi, odnosno uveka se kao cilj navodi najmanje plasman među četiri najbolje ekipe koje učestvuju u plej-ofu. Ranije se pominjao i trofej, međutim Podgoričani do sada nisu uspeli da ostvare tu svoju želju.

Kandski centa Kajl Lendri koji je stigao iz ruskog Zenita, nažalost i dalje ima problema sa povredom zbog koje će propustiti ovu utakmicu.

Za razliku od domaće ekipe, Zadar je u drugoj godini postojanja ovog takmičenja stigao na sam vrh, savladavši 2003. godine u finalu, ni manje ni više nego slavni Makabi!

Ovu ekipu koju sa klupe predvodi nekadašnji šampion Evrope, Aramis Naglić, tokom leta je napustio veliki broj košarkaša, ali ih je isto toliko i stiglo u dvoranu ”Krešimir Ćosić”, pa će se realnija slika mogućnosti Zadrana moći videti tek posle određenog vremena.

Za sve ove godine, Zadar nikada nije odneo pobedu iz Podgorice, pa je ne treba očekivati ni ovoga puta. Predlog za tip je ipak pobeda domaćih dovoljan samo za dvojku u hendikepu, koji je Meridianbet postavio na -14.


28.3.2017. Zvezda ne voli majstorice, Budućnost pada u Morači!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *