ACB liga: Baskonija i Valensija u ''domaćinskom'' duelu!

ACB liga: Baskonija i Valensija u ”domaćinskom” duelu!

Iako su svi četvrtfinalni plej-of dueli u španskoj ACB ligi odigrani u maksimalnom broju utakmica (3), na kraju nije došlo ni do jednog iznenađenja, pa su se među četiri najbolje ekipe našli Real, Baskonija, Valensija i Unikaha.


Barselona nije uspela da se ”ugura”, pokazavši da ove sezone nije imala dovoljan kvalitet za ozbiljniju ulogu u Španiji, a pogotovo u Evropi, pa Kataloncima predstoji dosta posla tokom leta na renoviranju ekipe.

Polufinale počinje susretom Baskonija – Valensija, okršajem druge i treće ekipe u ligaškom delu sezone, a kojima će ovo biti prvi put da se sreću u ovoj fazi plej-ofa! To naravno ne znači da se timovi nikada nisu sudarili u doigravanju, budući da su se prethodno jedni na druge namerili tri puta. Uključujući i poslednji susret u sezoni 2007/08, Baskijci su svaki put bili bolji od Valensije!

Ono što je osnovno obeležje okršaja Plavo-crvenih i Narandžastih je da je domaći parket praktično neprikosnoven! Naime, iako su od sezone 2013/14 Baskonija i Valensija odmerili snage čak deset puta u svim mogućim takmičenjima (ACB liga, Evroliga, Kup Španije), u svim prilikama se radovao samo domaćin!

ACB

Baskonija nije imala prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa još od 2010. godine kada je osvojila svoju poslednju titulu prvaka Španije.

Iako već dugi niz godina ima status jedne od najboljih ekipa u Španiji, Valensija nikada nije postala šampion, što je pravi kuriozitet budući da je u ovom veku čak tri puta osvajala Evrokup!

Ono što još ide u prilog domaćoj ekipi u ovoj seriji, a i u prvoj utakmici je činjenica da je od kako se ACB liga igra u ovom formatu, tim koji ima prednost svog parketa odlazio u finale u čak u 11 od 14 plej-of serija!

U prethodna četiri susreta istih rivala u Vitoriji, Baskonija samo jednom nije pobedila sa razlikom većom od 5 poena. Granica od 156.5 poena deluje možda i visoko za prvi okršaj pa bi predlog za tip bio h1, ali i manje od date granice. Meridianbet kvote za ovaj meč pogledajte ovde.


4.6.2015 ACB: Real – Valensija


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *