Afrički Kup Nacija: šampion prvi put izlazi na teren

Afrički Kup Nacija: Obala Slonovače prvi put izlazi na teren

Afrički Kup Nacija na programu u ponedeljak ima na programu prve dve utakmice u grupi C: Obala Slonovače – Togo i DR. Kongo – Maroko.


Obe utakmice se igraju u gradiću Ojem, na modernom istoimenom stadionu koji je završen godine specijalno za Kup Nacija i na koji može da stane 20 hiljada ljudi.

Poređenja radi, sam Ojem ima nešto malo preko 60 hiljada stanovnika.

Obala Slonovače je aktuelni šampion i favorit u prvoj utakmici koja je očekuje na putu ka zacrtanom cilju, a to je odbrana trofeja. Rivalima su se putevi ukrstili pre četiri godine na istom takmičenju, kada je Obala Slonovače slavila pobedu rezultatom 2:1, što je ujedno bio četvrti trijumf Slonova nad Togom u prethodnih šest duela.

Treba imati u vidu da je Obala Slonovače u prvoj utakmici na takmičenju neporažena od 1996. godine.

Sa druge strane, Togo je na prethodnih sedam učešća, samo jednom uspeo da obezbedi plasman u nokaut rundu!

Drugi meč u kome se sastaju DR Kongo i Maroko je okršaj timova koji su u svojoj istoriji stizali do titule kontinentalnog šampiona – DR Kongo dva puta, dok je Maroko jedini trofej osvojio 1976. godine.

DR Kongo možda nije u prvoj grupi favorita, ali je svakako ekipa sposobna da postigne dobar rezultat i iznenadi neke od timova koji se nadaju trofeja. Uostalom, na njihovoj klupi sedi Herv Renar, čovek koji je pobedio na dva od poslednja tri takmičenja, osvojivši titule sa Zambijom (2012) i Obalom Slonovače pre dve godine.

Ovo je prvi okršaj ovih selekcija još od 1992. godine kada je utakmica okončana bez pobednika.

Meridianbet ima odlične kvote za Afrički Kup Nacija, pronađite svoju dobitnu!


14.1.2017.Pjer Emerik Obamejang – najveći adut domaćina