Ako je Juventus bio bolji u kupu, da li Lacio može da uzvrati u Superkupu?

Ako je Juventus bio bolji u kupu, da li Lacio može da uzvrati u Superkupu?

Počinje i nova fudbalska sezona u Italiji, a akteri okršaja u Superkupu su isti timovi koji su se proletos sastali u finalu Kupa Italije, Juventus i Lacio.


Stara dama je i prethodne fudbalske godine bila dominirajuća sila na Apeninima gde je osvojila duplu krunu tako što je Skudetu pridružila i trijumf u kupu pobedom nad Laciom (2:0) koji nije imao snage da se suprotstavi Alegrijevom sastavu.

Juventus međutim, ponovo nije uspeo da se popne na krov Evrope, a posle Barselone 2015. godine, ovoga puta ga je nadigrao i drugi španski velikan, Real iz Madrida. Iako je od poslednjeg duela sa Laciom Stara dama pretrpela značajne izmene, ova ekipa i dalje ostaje najveći favorit za novi trofej u domaćem prvenstvu s obzirom na snagu sastava koji poseduje.

Juventus Liga 1

Zanimljivo je da su obojica strelaca iz utakmice koja je Juventusu donela dvanaesti trofej u kupu, promenila sredinu – Leonardo Bonući je prešao u Milan, a Dani Alveš u PSŽ. Kao jedan od razloga Bonućijevog odlasak se navodi upravo neuspeh u Ligi šampiona.

Sa druge strane Lacio je dobar deo prošle sezone konkurisao za mesto koje vodi upravo u elitno takmičenje, ali je posistao na samom kraju i sa tri vezena poraza završio na petom mestu u Kalču. Simone Inzagi na uvertiri nove sezone neće imati na raspolaganju povređene Felipea Andersona, pa će kao glavne pretnje za gol Bjankonera figurirati Keita Balde Diao, Sergej Milinković Savić i Ćiro Imobile.

Pored toga što ima kvalitetniji sastav, Juventus ima i daleko bolji bilans u međusobnim susretima uopšte, a i u poslednjih nekoliko godina, pa tako Lacio ne može da se pohvali nijednom pobedom nad Starom damom još od 2013. godine, otkada je na 14 utakmica bio poražen čak 13 puta!

Meridianbet kvote možete pogledati ovde.


14.5.2017. Serija A: Juventus overava titulu na Olimpiku?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *