Anćeloti

Anćeloti naređuje ofanzivu na gol Majnca!

Šampion i vodeća ekipa u Bundesligi, Bajern…čekajte, pa Bajern nije na prvom mestu nego Lajpcig! Nije teško pogrešiti u ovakvoj situaciji, jer su Bavarci sve navikli na to da se u ovom delu prvenstva Nemačke obično nalaze daleko ispred svojih rivala, po pravilu sa dovoljno velikom bodovnom razlikom koja im omogućava da na kraju osvoje titulu!
Ovoga puta nije tako, pošto Karlo Anćeloti i njegovi fudbaleri na sever zemlje i okršaj sa Majncom putuju kao drugoplasirani tim!
Šokantni lider i debitant Lajpcig, trenutno ima tri boda više od Bajerna!
U klubu iz Minhena veruju da je loš novembarski period najzad prevaziđen, pošto je posle tri takmičarske utakmice bez pobede, savladan Leverkuzen na Alijanc Areni, ali u jednoj prilično neizvesnoj i ravnopravnoj utakmici.
Anćeloti će najzad imati priliku da izabere sastav iz praktično celog igračkog pogona, pošto su oporavljnei Arjen Roben, Arturo Vidal i Ćavi Martinez imali povratak na teren u okršaju sa Farmaceutima. Žerom Boateng je počeo da trenira i biće spreman za petak uveče, jedino će Kingsli Koman morati još da posećuje salu za rehabilitaciju.
Majnc i bukvalno igra promenljivo, ne mogavši da stabilizuje formu tokom čitave sezone. Ipak, ova ekipa je ostvarila dovoljan broj pobeda (5), da uopšte ne mora da brine o svom statusu, bar u ovoj fazi takmičenja budući da se nalazi u punoj udobnosti sredine tabele.
Kada bi domaćin iznenadio svog velikog protivnika, to bi bilo drugi put za redom, pošto su u martu ove godine iznenadili Bajern i to u Minhenu!
Trener Martin Šmit takođe ne može da se požali na zdravstveno stanje svojih fudbalera pošto su od prvotimaca odsutni samo Klemens i Muto.
Pre martovske pobede na Alijanc Areni, Majnc je od Bajerna izgubio sedam uzastopnih utakmica, a nikada u svojoj istoriji nisu Bavarce savladali dva puta za redom!
Štaviše, Majnc je u Bundesligi primio najviše golova i izgubio najviše utakmica upravo od Bajerna, mada je to podatak kojim mogu da se ”podiče” i mnogi drugi timovi elitne nemačke lige.
Bajern je tresao mrežu Majnca na svakom od prethodnih deset gostovanja na Opel Areni, a u čak devet slučajeva je postigao više od jednog gola!
Najbolji golgeter Bavaraca, Robert Levandovski je davao po dva gola na tri poslednje utakmice u Majncu. Ako to učini u petak uveče, postaće prvi fudbaler koji je u Bundesligi to uradio četiri puta za redom protiv istog protivnika!
Bajern nema razloga da ne igra punom snagom – dakle, bavarci 3+ golova i Levandovski daje gol!
Utakmica počinje u 20:30.