UAE

Arabija, Katar i UAE – poklon kvote u azijskim kvalifikacijama!

Ne igraju se kvalifikacije za SP samo u Evrope,u Aziji nas očekuje uzbudljivo kolo u kojem se mora obratiti pađnja na Katar, UAE i Saudijsku Arabiju.

Saudijci igraju derbi kola sa Japanom u gostima. Oni su bili redovni na Svetskim prvenstvima od sredine devedesetih do skora, a na poslednja dva Mundijala ih nije bilo. Sada su prvi u svojoj grupi i nadaju se prolasku dalje.

Imaju tri pobede i remi sa Australijom 2:2. Japanci su na startu iznenađujuće poražemi od UAE, a u poslednjem kolu remizirali su sa Australijom. Na svom terenu jesu favoriti, ali kvota 7,50 na Saudijsku Arabiju deluje prevelika. Ako odigrate X2 kvota je 3,00 što i predlažemo. Kvota je tolika da zaista to morate probati.

U toj grupi nejaki Tajland igra sa Australijom i teško da se može na bilo kakav način suprotstaviti timu “Sokerosa”. Napašće Australija i tu bi 2 i 3+ mogao da bude sasvim siguran tip.

UAE u poslednjem me;u kola dočekuje Irak. Za sada tim UAE ima dve pobede, jednu na startu nad Japanom koja je sve iznenadila i očekivani trijumf nad Tajlandom. Saudijci su ih jedva dobili, dok Iračani imaju tri poraza i pobedu nad Tajlandom.

Na svom terenu bi UAE zaista mogao predvođen fenomenalnim Omarom Abdulrahmanom mogao da dođe do važne pobede. Sjajni 25-godišnji vezista vuče sve konce igre i svi napadi idu preko njega, a jedan je od igrača koga teško da će iračka odbrana sačuvati. Kvota na 1 je 1,91 i to se ne bi smelo propustiti.

Katar mnogo ulaže u svoj sport, ali i dalje u fudbalu nema preteranih rezultata. Jednom su zamalo dohvatili SP, ali sada izgeda da će biti daleko od toga. Kinezi sa druge strane imaju samo bod i ko izgubi u ovom meču gubi sve šanse za prolazak dalje.

Kvota na Katar je 3,70 što je potcenjivanje ovog tima u odnosu na Kinu koja nema fudbalere ozbiljnog kvaliteta u timu. I ovde vredi probati sa X2 koji daje kvotu 1,72.

Teško je verovati da Sirija može nešto da učini u duelu sa Iranom, a Južna Koreja na svom stadionu protiv Uzbekistana očekuje pobedu sa kvotom 1,54 na 1.