Argentina

Argentina nema izbora osim pobede!

Nije tajna da Lionela Mesija ponekad podvrgnu kritikama kako u reprezentaciji ne pruža ni blizu tako blistave igre kao u dresu Barselone. Činjenica je da Argentina sa njim još nije ništa osvojila, ali je isto tako i činjenica da bez njega, mada u svojim redovima imaju veliki broj vrhunskih fudbalera, Gaučosi teško dolaze do pobede.
To se videlo na utakmicama sa Venecuelom i Peruom iz kojih je Argentina izvukla samo po bod, a rezultat je u obe bio isti (2:2).
Posle definitivno najlošijeg izdanja u kvalifikacijama, selektor Edgar Bauza će uoči duela sa Paragvajem sigurno morati da obavi neke promene u timu. Mesija i dalje nema, tako da će ostali morati da preuzmu ne samo deo, već kompletnu odgovornost za dešavanja na terenu, što, bar na papiru, ne deluje teško.
Ali kako će to da izgleda? Sa Mesijem je Argentina ostvarila sve tri pobede, a bez njega, na 6 utakmica po jednu pobedu i poraz, uz 4 remija!
Očekuje se da Evar Banega dobije priliku od početka, a društvo na sredini bi mu pravili Kraneviter i Maskerano. Šansu bi mogao da dobije i Anhel Korea, ali bi u tom slučaju izostao ili Paulo Dibala ili Anhel Di Marija.
Paragvaj je porazom od Kolumbije pred svojim navijačima sebi znatno zakomplikovao situaciju, pa sada mora da traži prilku da izgubljene bodove osvaja na mnogo težim mestima, kao što je gostovanje u Kordobi.
Jedna od boljih vesti za Paragvaj bi bilo to što se priča o povredi Serhija Aguera, koji bi u tom slučaju propustio utakmicu.
Za sada četiri boda deli Paragvaj na 6. od Argentine na 5. mestu, što znači da bi se Belo-crveni koje vodi nekadašnji fudbalski reprezentativac te zemlje, Fransisko Arse, uz osvojena tri boda sasvim približili svom domaćinu.
Paragvaj će biti u najjačem sastavu sa Markosom Riverosom i Rodrigom Rohasom na sredini, dok će u napadu igrati Lukas Barios i Migel Almiron.
Argentina je savladala svog rivala tri puta u prethodnih pet takmičarskih susreta. Dve pobede su bile veoma ubedljive: 5:2 u prethodnim kvalifikacijama za Svetski kup i 6:1 na prošlogodišnjem Kopa Amerika.
Kada su u pitanju samo kvalifikacioni okršaji, Argentina nikada na svom terenu nije izgubila od Paragvaja, ali je zanimljivo da je od osam susreta, čak pet završeno bez pobednika!