Atalanta

Atalanta uteruje strah u kosti svima redom!

U sredu uveče se igraju dva veoma interesantna meča u šesnaestini finala Kupa Italije u kojima se sastaju timovi iz Serije A. Reč je o utakmicama Atalanta – Peskara i Sampdorija – Kaljari.
U susretu u Bergamu nema dileme ko bi trebalo da vodi glavnu reč, pošto Atalanta ove sezone ne mari za ime protivnika, već pobeđuje redom. Među žrtvama koje su u poslednje vreme pale pred ”raspojasanom” ekipom Đan Pjera Gasperinija, nalaze se i Inter i Roma.
Kada bi se u ovom momentu svodili računi za evropska takmičenja, Atalanta bi bila najozbiljniji konkurent za Ligu šampiona, pošto za Milanom i Romom zaostaje samo jedan bod!
Plavo-crni imaju jedan trofej u ovom takmičenju, osvojen davne 1963. godine, a pre tačno 20 godina su igrali svoje poslednje finale.
Peskara u Bergamo dolazi posle 6 uzastopnih poraza i sa jedinim motivom da se ne obruka, ukoliko je to ove sezone uopšte moguće. Gosti ne pamte kada su slavili u Bergamu, a protiv Atalante ne znaju za pobedu još od 1998. godine.
Nema razloga da Atalanta ne shvati ozbiljno ovaj susret i da ne pobedi iz keca.
Sampdorija i Kaljari se nalaze u bezbednoj sredini tabele Serije A, što znači da nema razloga da se štede i kalkulišu u susretu u Đenovi.
Domaća ekipa se nalazi u dobroj formi, a ekipu sa Sardinije dočekuje posle serije od 4 utakmice bez poraza. Sampdorija je je u stvari izgubila samo od Juventusa u prethodnih osam mečeva, mada treba reći da su se oni najčešće završavali remijem (4).
Kaljari je u septembru pobedio Sampdoriju pred svojim navijačima, ali da ume da slavi i u Đenovi, pokazao je sa dve pobede na prethodnih 5 gostovanja.
U samom takmičenju mnogo više uspeha ima Sampdorija koja je četiri puta nosila pehar u Đenovu, doduše nijendom posle 1994, dok je Kaljari najdalje stigao 1969. godine, kada je bio akter finalnog meča.
Predlog za tip – bar jedno poluvreme x i pobeda domaćina.