Atletika: Ivana spremna za skok na najviše postolje!

Atletika: Ivana spremna za skok na najviše postolje!

Srpska atletika bi u petak uveče mogla da postane bogatija za jednu medalju, a da li će to biti ona koja najjače sija, biće poznato kada se završi takmičenje atletičarki u skoku u dalj u kojem je Ivana Španović jedna od tri devojke sa najviše šansi za konačnu pobedu.


Kvalifikacije koje su završene pre dva dana su održane po kišovitom i hladnom vremenu, pa su Ivana i njen trener Goran Obradović procenili da će za plasman u finale biti dovoljna dužina od 6.62 ostvarena u prvom skoku i da nema razloga za dalje izlaženje na zaletište. U finale su se plasirale i sve preostale konkurentkinje za odličja, a jedino iznenađenje je što se među 12 najboljih nije našla domaća atletičarka Šara Proktor, vlasnica srebrne medalje sa prethodnog Svetskog prvenstva.

Disciplina skok u dalj se na ovom prvenstvu razlikuje od prethodnih po tome što između kvalifikacija i finala ima jedan dan pauze. Goran Obradović je pripremio taktiku za tu situaciju sa kojom se Ivana Španović već susrela na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu gde je bila najbolja. Taj “tajni recept“ može da bude ključ za uspeh pošto u finalu u Londonu nema nijedne takmičarke iz Holandije, a za Ivanine rivalke je slobodan dan pre finala nešto sa čim se do sada nisu sretale.

atletika

Srpska rekorderka je zbog povrede ove godine imala samo dva takmičenja na otvorenom, ali je prema njenim rečima, sada potpuno spremna za skok preko 7 metara i 10 santimetara, što je njen najbolji rezultat na otvorenom. Nije želela da se bavi procenama koliko će biti dovoljno da se osvoji zlatna medalja, ali je Obradović nešto ranije izneo mišljenje da bi 7.15 trebalo da bude dovoljna dužina za odličje, mada nije precizirao da li i za najsjajnije.

Od svih atletičarki koje su u finalu, Ivana Španović ima najduži skok ove godine (7.24), ali je on postignut u dvorani. Kada su u pitanju rezultati na otvorenom, onda je ona sa 6.88 treća iza Britni Ris (7.13) i Tijane Bartolete (7.01). U njenu korist međutim, ide podatak da je taj rezultat postigla baš u Londonu na mitingu Dijamantske lige.

Plan je da se već u prvom skoku osigura daljina koja bi omogućila lakši nastavak finala u kojem je Ivana favorit i prema Meridianbet kvotama (2.75) i prema procenama magazina Atletiks Vikli. Srpska šampionka je motivisana i spremna, a spreman je i balkon!


9.8.2017. Atletika: Ivana želi u prvom skoku preko norme za finale!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *