ATP Hale: Federer protiv šampiona Majera, Zverev sa Bautistom Agutom

ATP Hale: Federer protiv šampiona Majera, Zverev sa Bautistom Agutom

Nije bilo lako, iako rezultat od 2:0 u setovima može da zavara, ali će publika na ATP turniru u Haleu nastaviti da uživa u sjajnom tenisu koji u svom reketu i dalje ima osmostruki šampion Rodžer Federer.


Druga je stvar što navijači neće biti na strani Švajcarca, ali o tome ćemo nekoliko rečenica kasnije.

Federer je posle pobede nad Japancem Sugitom, savladao i Mišu Zvereva, ali ne pre nego što je morao da odigra taj brejk u prvom setu, a u drugom da samo jednom oduzme servis svom protivniku i to tek u devetom gemu! Njih dvojica su 2013 već odmerili snage na istom mestu, ali je Švajcarac u tom okršaju bio bukvalno brutalan, ne prepustivši Zverevu nijedan gem!

Rodžer Federer je posebno vezan za ovaj turnir jer je na njemu osvojio prvu (2003), ali i poslednju titulu (2015) od svojih 15 na podlozi na kojoj nikada i nije krio da najviše voli da igra – na travi!

Razlog zbog kojeg publika neće biti na njegovoj strani je to što se njegov protivnik u četvrtfinalu zove Florijan Majer, jedan od omiljenijih nemačkih tenisera i čovek koji brani titulu koju je prošle godine osvojio protiv Aleksandra Zvereva.

Međutim, veliko je pitanje koliko će podrška koju će bez daljnjeg imati Majer, pomoći nemačkom teniseru da uradi nešto protiv čoveka koga do sada nijednom nije savladao. Federer vodi u pobedama sa 7:0, od čega je čak pet postignuto na turnirima u Nemačkoj – Haleu (3) i Štutgaru i Hamburgu po jedna!

Ako Majer bude inspirisan, gledaće se tri seta, što je tip za koji Meridianbet plaća 3.50.

ATP

Kada se sa terena jednom sklone Majer i Federer, ne znači da će podrška posetilaca prestati da bude jednostrana. Garancija za to je Aleksander Zverev koji sigurno neće imati lak zadatak protiv Roberta Bautiste Aguta, ali je mladi Nemac standarde već podigao toliko da bi se ispadanje pre polufinala posmatralo kao neuspeh.

Obojica se nalaze među 20 najboljih na ATP listi, ali Zverev ima igru koja više odgovara bržim podlogama, pogotovo servis, a i veliku želju da u narednim godinama osvaja sve veći broj jakih tunirra.

Sa Bautistom Agutom se nikada nije susreo na travnatoj podlozi, ali ga je prošle godine savladao na omiljenoj španskoj, pobedivši ga na šljaci u Minhenu i to posle poraza u dva prethodna susreta.

Španac se namučio protiv Brauna, a protv Zvereva u ovom trenutku i nema neke šanse – predlog za tip je H1, a Meridianbet kvote za ovaj meč se nalaze ovde.


22.6.2017. Tenis: Rodžer Federer mora protiv Zvereva, ovoga puta Miše!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *