ATP NIca

ATP Nica je ostala bez branioca trofeja pošto je Ernest Gulbis izgubio od Austrijanca Dominika Tiema i tako nastavio sa serijom loših rezultata u ovoj sezoni.
Nasuprot njemu, mladi Tiem je dobio priliku da se bori za svoje drugo ATP finale u karijeri, nakon što je prošle godine u Kicbilu poražen od Davida Gofina. 22-godišnji Austrijanac pripada talasu mladih i talentovanih tenisera za koje se smatra da u narednom periodu mogu da ostvare značajnije rezultate na teniskoj sceni.
Protivnik Dominika Tiema u polufinalu je Džon Izner, koji se ove sezone vratio među najboljih 20 tenisera na svetu. Izner, koji trenutno zauzima 17 poziciju na ATP listi, imao je ove sezone nekoliko zapaženih pojavljivanja na turnirima (Majami,Madrid), međutim nedostaju mu titule kao potvrda dobre forme. Ako pobedi Tiema, Izner će se naći u svom prvom finalu ove sezone. Njih dvojica do sada nisu odigrali nijedan međusobni meč.
Akteri drugog polufinala su talentovani tinejdžer Borna Ćorić i Argentinac Leonardo Majer. Mladi Ćorić je posle Dubaija, gde je poražen od Federera, stigao u svoje drugo ATP polufinale u karijeri. Interesantno je da su on i Majer svoj jedini susret do sada imali u Nici prošle godine. Tada je Majer bio bolji u tri seta, te godine je i osvojio svoju do sada jedinu ATP titulu (Hamburg) i nastupio u finalu Vinja del Mar u Čileu.
Majer se trenutno nalazi na 24. poziciji na listi najboljih svetskih tenisera, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *