Đoković

ATP: Novak Đoković ponovo motivisan za Gren Slem trofej!

Novak Đoković je spreman za sedmi trofej u Melburnu, ne samo zbog toga što mu je to omiljeni Gren Slem, nego i zbog onoga što je nedavno prikazao u Dohi.


Iako baš ovaj ATP turnir važi za teško predvidiv , a Melburn za mesto gde su iznenađenja uobičajena stvar, Novak Đoković ga je učinio prilično izvesnim događajem.

Neki analitičari su uvereni da je trenutni reket broj jedan, Britanac Endi Marej, spreman da osvoji prvu titulu u Melburnu, međutim, kada se ovde spomene reč ”finale”, Mareja sigurno podiđu žmarci jer je pet puta gubio u odlučujućem meču!

Njegov plasman u novo finale ne bi trebalo da dođe u pitanje, pogotovo jer ima prilično lak žreb. Međutim, na njegovoj strani postoji i potencijalna mina koja se zove Rodžer Federer.

Ma koliko bio odsutan, Švajcarac je i dalje prisutan kao neko ko se ne sme otpisati iz kruga onih koji pretenduju na trofej. Zanimljivo je da je Federer savladao Mareja u prethodnih pet susreta, ali je poslednji put izgubio baš u Melburnu (2013.)

Đoković je svoj novi motiv za pobedu na turniru koji je osvajao šest puta, ma kako neobično zvučalo, sigurno pronašao u tome što je posle ko zna koliko vremena, postavljen za drugog nosioca na jednom Gren Slemu.

Posle izdanja u Dohi, jasno je da je ”materijal” oporavljen i da ono što nazivaju teškim žrebom, u njegovom slučaju može da bude sasvim ugodno putovanje do finala. Pitanje je koliko protiv srpskog tenisera mogu da učine Verdasko, Dimitrov ili Tim protiv kojih Đoković ima 19:5 i samo jedan poraz u poslednjih sedam godina, ma kako Australijen Open važio za mesto gde su iznenađenja najviše moguća.

Meridianbet ima sjajnu ponudu kvota za pobednika!


8.1.2017.Đoković želi u finale bez izgubljenog seta