ATP Štutgart : Rafael Nadal – Viktor Troicki

Rafael Nadal sigurno ne bi voleo da ga u roku od samo par nedelja poraze dva srpska tenisera, ali bi danas u finalu ATP turnira u Štutgartu moglo da se desi upravo to. Naravno, takav rasplet situacije bi podrazumevao da Viktor Troicki ostvari svoj prvi trijumf nad ”kraljem šljake” u njihovom petom međusobnom susretu.
Za razliku od prva dva meča u Štutgartu u kojima se prilično mučio sa Bagdatisem i Tomićem, Nadal je, protiv na papiru najtežeg protivnika Monfilsa, svoj posao najlakše obavio. Pobedom nad harizmatičnim Francuzom, kome ta osobina nije pomogla da treći put u karijeri savlada Španca, Nadal se plasirao u svoje treće finale na ovom turniru. U prethodna dva (2005,2007) je osvajao titule, ali tada se u Štutgartu igralo na šljaci. Treba podsetiti na činjenicu da je Nadal samo tri puta trijumfovao na travnatoj podlozi, iako u svojoj ”riznici” ima čak 65 ATP trofeja.
Španac je ove sezone osvojio za njega skromnu jednu titulu i to na turniru kategorije 250 (Buenos Aires).
Viktor Troicki je ostvario veliki uspeh stigavši do finala, a pogotovo je impresivan način na koji je to uradio, pošto je u finalu bio bolji od jednog Gren Slem šampiona i igrača iz Top 10 sa ATP liste, Marina Čilića.
Troicki je odigrao jedan meč više nego Nadal, pošto su samo prva četiri nosioca na turniru bila oslobođena duela prvog kola. Viktor ima šansu da kao i njegov protivnik, osvoji drugu titulu u sezoni, nakon što je početkom godine trijumfovao u Sidneju. U prethodna četiri meča od kojih je poslednji odigran u Tokiju 2010. godine, Trocki je od Nadala uspeo da ”otme” samo jedan set.
Srpski teniser će se u svom prvom finalu na travi boriti za treći trofej u karijeri i za novi skok na ATP listi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *