ATP

ATP tenis: Federer prvi u grupi, za drugo mesto se bore Zverev i Sok

Rodžer Federer je pre dva dana izjednačio svoj bilans sa Aleksandrom Zverevim na po  tri pobede za obojicu, što mu je donelo plasman u polufinale završnog ATP Mastersa na kojem je do sada pobeđivao šest puta.


Iako njegov okršaj sa talentovanim teniserom ne spada u lako dobijene mečeve, Federer se među četiri najbolja u Londonu našao sasvim očekivano i prema svim prognozama, koje ga posle povlačenja Nadala vide kao jedinog mogućeg osvajača. Švajcarac je doduše za prvog favorita važio i dok se Nadal nalazio u Londonu, ne samo zbog broja sopstvenih titula, kao i činjenice da Španac još nijednom nije uspeo da osvoji ovaj prestižni ATP događaj, već i zbog toga što je i stanje povrede kolena njegovog najvećeg rivala bilo prilično upitno.

ATP tenis: Federer prvi u grupi, za drugo mesto se bore Zverev i SokFederer se u polufinale plasirao četrnaesti put (nije uspeo samo jednom!), što znači da za poslednji meč u grupi može da uključi ”opušteni režim”. To doduše važi i za njegovog protivnika Marina Čilića, ali iz sasvim drugih razloga. Naime, Čilić je posle gubitka prva dva meča od Zvereva i Soka ostao bez šansi da nastavi takmičenje, ali to ne znači da nema motiva da popravi loš bilans koji ima u dosadašnjim okršajima sa Švajcarcem, a koji je sveden na samo jednu pobedu (Njujork, 2014) od ukupno osam susreta.

Čilić je u oba meča u O2 Areni osvojio po jedan set, a s obzirom da nema šta da izgubi, imaće takav učinak i ovoga puta. Federer dobija sa 2:1 po Meridianbet kvoti 4,00!

Okršaj koji će se odigrati u večernjem terminu biće, barem takmičarski, mnogo zanimljiviji, a prema najavama i neizvesniji. Aleksandar Zverev i Džek Sok će se sastati prvi (i poslednji) put ove godine, odnosno treći put na ATP sceni, svesni činjenice da trijumf kao nagradu donosi polufinale i novih 200 bodova koliko se dobija za jednu pobedu u Londonu.

Ulazak među četiri najbolja već na debiju, svakako je veliki podsticaj za obojicu tenisera koji imaju po jednu pobedu u prethodna dva duela. Zverev je favorit za pobedu sa Meridianbet kvotom 1,55, ali bi mogao da se prevari ako potceni  svog protivnika koji je pre ATP Mastersa u Parizu imao samo matematičke šanse, ali je ipak uspeo da se nađe na završnom turniru sezone. Od obojice se u svakom slučaju očekuje odličan tenis kakav su prikazivali tokom većeg dela sezone, a onda i nastavak u sličnom stilu u 2018.

Ime protivnika koji pobednika ovog susreta očekuje u polufinalu se već zna, a to je Bugarin Grigor Dimitrov koji je u svojoj grupi osvojio prvo mesto.


13.11.2017. ATP tenis: Federer prema očkivanjima, Nadal počinje protiv Gofana


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *