ATP tenis: Federer želi dalje preko Tornja iz Tandila!

ATP tenis: Federer želi dalje preko Tornja iz Tandila!

Prvo pitanje koje se nameće pri pogledu na raspored mečeva na ATP Masters turniru u Majamiju, je da li Rodžer Federer može da bude zaustavljen?


Odgovor na to pitanje bi mogao da da Huan Martin Del Potro, koji i dalje zbog svog nepovoljnog statusa na listi najboljih tenisera na svetu (34), predstavlja najveći izazov za većinu favorita u prvim kolima turnira.

Švajcarac je pobedio u 15 od 20 mečeva koliko ih je odigrao sa Del Potrom, ali se nijednom nisu sreli posle 2013. godine. U normalnim okolnostima i s obzirom na razliku u godinama (Argentinac je mlađi 7 godina), bilo bi logično da je popularni Toranj iz Tandila favorit u ovom susretu.

Međutim, u periodu od 4 godine koliko je proteklo od njihovog poslednjeg okršaja, Del Potro je imao ogromnih problma sa poveradam koje su mu sigurno oduzele dobar deo sjajne karijere, dok je Federer, kao se ispostavilo, uspeo da pronađe “eliksir mladosti“.

U ovoj godini Švajcarac je odigrao 16 mečeva i izgubio samo jedan, dok je Argentinac ostvario šest pobeda i tri poraza, od čega dva u trosetnim duelima sa Novakom Đokovićem. To je izgleda navika koju Del Potro ima kada su u pitanju mečevi sa članovima Velike četvorke, pogotovo Federerom.

Poslednjih sedam susreta ove dvojice tenisera trajala su maksimalan broj setova, pa je logično da se od toga pođe prilikom izbora za tip. Meridianbet kvote za ovaj duel pogledajte ovde.

Đoković

Meč na koji bi svakako trebalo obratiti pažnju je duel Nik KirjosIvo Karlović, koji može da se pretvori u pravi “bombarderski“ okršaj.

Zanimljivost ovog susreta pojačava i želja svih ljubitelja tenisa da vide šta će sledeće da uradi talentovani, ali i hiroviti Australijanac. Kirjos je ove sezone pokazao da mu proboj među deset najboljih principijelno nije problem, a da ako išta može da pokvari takav epilog, onda je to njegovo ponašanje.

Sa druge strane, iako je imao nekoliko sjajnih pobeda (dva trijumfa protiv Đokovića), Kirjos sjajne mečeve nije pretvarao u opipljiviji uspeh, odnosno u titule – u Akapulku je izgubio od Kverija, a u Indijan Velsu je predao meč Federeru.

Njegov rival, 38-godišnji veteran Karlović će sigurno pružiti ono u čemu nikad nije izneverio publiku na turnirima na kojima se pojavi – ubojite servise u kojima protivnik retko dolazi do prilika za brejk. Ovakav susret protsto zahteva da se odigra na više gemova, a Meridianbet kvote se nalaze ovde.


26.3.2017. Tenis: Federer lako do trećeg kola Majamija gde ga čeka Del Potro!