ATP tenis: jaka imena na turniru u Vašingtonu!

ATP tenis: jaka imena na turniru u Vašingtonu!

Tenis se iz Evrope polako seli na tle Severne Amerike, bar onaj deo sa zvučnijim imenima pošto se u glavnom gradu SAD, Vašingtonu, igra ATP turnir koji pripada kategoriji 500 i na kome će ove nedelje učestvovati veliki broj vrhunskih tenisera, među kojima i branilac titule, Francuz Gael Monfils.

Ovaj turnir se u poslednjih nekoliko godina prilično uzdigao, pogotovo kada je u pitanju novčani fond za nagrade koji sada iznosi preko dva miliona dolara. Na njemu doduše nema nijednog od pripadnika Velike četvorke, ali će se na terenima u Rok Krik Parku naći veliki broj onih koji se nalaze među dvadesetoricom najboljih.ATP

Tu su Austrijanac Donimik Tim kao prvi nosilac, za kim slede Kei Nišikori, Miloš Raonić, Grigor Dimitrov, Aleksander Zverev, Lukas Pul, Gael Monfils i Džek Sok. Pored Monfilsa koji je trijumfovao prošle godine, Nišikorija (2015) i Raonića (2014), tu je još jedan teniser koji je u Vašingtonu podizao pobednički pehar čak tri puta, a reč je Huanu Martinu Del Potru, koji je najbolji bio 2008, 2009 i 2013.

Da nije kroz karijeru imao toliko problema sa povredama, možda bi Argentinac sustigao Andrea Agasija koji je rekord turnira sa pet osvojenih titula jer mu je Vašington oduvek odgovarao, naime Del Potro je u Rok Krik Parku izgubio samo jedan od 15 odigranih mečeva! Publika će bodriti čak jedanaestoricu domaćih tenisera koje predvode spomenuti Sok i Džon Izner, koje je u prestoni grad stigao sa svežom titulom sa ATP tunira u Atlanti, četvrtom u poslednjih pet godina na istom tuniru!

Takođe, biće veoma zanimljivo videti kako će izgledati nastup Nika Kirjosa, kao i Kevina Andersona i Žila Milera koji će odigrati svoje prve mečeve posle sjajnih predstava na Vimbldonu.


20.7.2016. http://vesti.meridianbet.rs/troicki-10-nosilac-u-vasingtonu/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *