ATP tenis: kome je suđen Federer, Timu ili Gofanu?

ATP tenis: kome je suđen Federer, Timu ili Gofanu?

Takmičenje u prvoj fazi na završnom ATP Mastersu sezone u Londonu biće okončano u petak poslednjim mečevima u grupi ”Pit Sampras”.


Raniji termin u O2 Areni je rezervisan za susret između Dominika Tima i Davida Gofana koji će pobedniku doneti nastavak takmičenja u polufinalu, gde je već spreman šestrostruki šampion Rodžer Federer.

Gofan je pre dva dana glatko poražen u okršaju sa Dimitrovim kome je uspeo da oduzme samo dva gema, ali je šanse za nastup u polufinalu zadržao zahvaljujući pobedi nad Rafaelom Nadalom na početku turnira.

Dominik Tim nije imao priliku da igra protiv Španca, ali je zato savladao njegovog sunarodnika Pabla Karenja Bustu koji je uskočio kao rezerva, pa se tako i on našao u situaciji da godinu završi na bolji način nego što se i sam nadao pre puta u London.

Tim se posle Rolan Garosa našao u osetnom padu rezultata i forme, dobrim delom zahvaljujući velikom broju turnira (27) na kojima je učestvovao u 2017, zbog čega će narednu morati da isplanira mnogo drugačije.

Gofan vodi sa 6:3 u pobedam protiv Austrijanca, ali njega sledeće nedelje očekuje finale Dejvis kupa, o čemu je nemoguće da ne razmišlja. To je razlog zbog čega je predlog za tip – pobeda Tima po Meridianbet kvoti 1,80.

ATPGrigor Dimitrov i Pablo Karenjo Busta ćе odmeriti snage u meču bez takmičarskog značaja, pošto je Bugarin sa dve pobede osigurao prvo mesto u grupi. On će se u polufinalu sastati sa Džekom Sokom koji je u četvrtak okončao sjajnu sezonu mladog Zvereva i već na debiju uspeo da se probije među četiri najbolja na završnom ATP Mastersu.

Što se tiče Buste, on nema razloga da bude nezadovoljan raspletom situacije, jer je makar i kao rezerva, probio led u Londonu. Relaksiranost bi mogla da bude njegovo glavno oružje u okršaju sa Bugarinom koga je savladao u prethodna dva okršaja. Treba reći da su oba susreta odigrana na zemljanoj podlozi, dok je jedini na tvrdoj pripao Dimitrovu, koji je takođe dva puta pobedio svog protivnika.

Ako se Bugarin ne bude previše trudio, možda bi Busta mogao da ga iznenadi, a onaj ko tipuje na njegovu pobedu naplati Meridianbet kvotu 4,00.


16.11.2017. ATP tenis: Federer prvi u grupi, za drugo mesto se bore Zverev i Sok


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *