ATP tenis: Krajinović ruši Iznera za prvo finale Mastersa u karijeri?

ATP tenis: Krajinović ruši Iznera za prvo finale Mastersa u karijeri?

Mnogi koji su se bavili prognozama vezanim za ATP Masters u Parizu sada proveravaju svoje analitičke sposobnosti i podatke na osnovu kojih su donosili procene o tome ko bi mogao da podigne trofej u dvorani Bersi.


Od četvorice učesnika polufinala, dvojica i dalje čekaju na svoj prvi ATP trofej, dok drugoj dvojici nisu davane prevelike šanse da u Parizu prikupe dovoljan broj bodova da bi se našli na završnom turniru sezone u Londonu.

Iako je samo ove sezone bio najbolji na pet Čelindžera i ostvario 70 pobeda u 2017. godini, Filip Krajinović u svojoj karijeri nikada nije osvojio nijedan ATP turnir! Verovatno se ni on sam nije nadao da će na poslednjem Mastersu u ovoj godini i pored toga što se nalazi u odličnoj formi, dogurati tako daleko, pogotovo što je najpre morao da se probija kroz nimalo lake kvalifikacije.

Sigurno je i on sam pomislio da je ”pariska priča” koja će mu usput doneti najmanje proboj među 50 najboljih tenisera na ATP listi, završena kada mu je postalo jasno da se njegov protivnik u polufinalu zove Rafael Nadal! Međutim, Krajinović nije imao čast da se uporedi sa najboljim na svetu jer mu je Nadal zbog povrede kolena predao meč!

ATP

Srpski teniser se tako prvi put posle Beograda pre sedam godina našao u polufinalu jednog turnira (ne računajući Čelindžere) u kome ima šansu da uspeh karijere napravi još većim. Njegov protivnik je Džon Izner koji je dan ranije Del Potru srušio londonske snove, a oživeo svoje koji su pre Pariza bili samo teoretski. Naime, Džon Izner će poneti svoj reket u O2 Arenu u slučaju da osvoji titulu u Parizu, što je pre nedelju dana izgledalo kao nemoguća misija za Amerikanca.

Ne treba zaboraviti međutim, da je on prošle godine igrao u finalu tekućeg Mastersa, gde je izgubio od Endija Marija, što znači da mu uslovi u Bersiju savršeno odgovaraju. On bi na taj način postao prvi Amerikanac koji se posle Andrea Agasija 1999. našao u finalu Pariza.

Krajinović i Izner su se prethodno sreli samo jednom i to na Čelindžeru u Luboku 2008. godine kada je američki teniser pobedio sa 2:0 u setovima.

Drugi polufinalni par je takođe bio nemoguć za predvideti, a čine ga Džek Sok i Žilijen Beneto. Sok je slično Izneru, mogao samo da se nada da će ostali konkurenti za London da pootpadaju. Izner mu je pomogao tako što je savladao Del Potra , a ostalo je učinio sam pobedivši Edmunda, Pula i Verdaska, pa i njega titula vodi u O2 Arenu!

Beneto je pod ”stare teniske dane” sa 35 godina dobio priliku da se izbori za svoje jedanaesto ATP finale u karijeri i to tako što je pobedio Marina Čilića u četvrtfinalu, a pre njega Šapovalova, Congu i Gofana!

Da stvar bude još zanimljivija, Francuz je za Pariz dobio specijalnu pozivnicu za koju  bi organizatorima mogao da se oduži čak i osvajanjem svog prvog trofeja na turu!

U slučaju da Izner ili Sok na kraju ne uspeju da podignu trofej u Bersiju, u London odlazi Španac Pablo Karenjo Busta.

Meridianbet kvote za polufinale Pariza pogledajte ovde.


3.11.2017. ATP tenis: Krajinović testira Nadalovo prvo mesto!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *