ATP tenis: ponovo jedan Srbin u finalu Pariza!

ATP tenis: ponovo jedan Srbin u finalu Pariza!

Poslednji, a za sada i jedini Srbin koji je osvajao ATP Masters u Parizu je bio Novak Đoković, ali bi u nedelju na tom spisku sa samo jednim imenom mogao da mu se pridruži fenomenalni Filip Krajinović!


Da li je dvadesetpetogodišnjem teniseru u tome pomogao Đokovićev najveći rival Rafael Nadal koji se povukao sa turnira pre četvrtfinala, sada je manje važno, kao što nije važno ni to što on sigurno neće dostići Đokovića koji je rekorder sa 30 trofeja na tunirima ovakve kategorije, ali od nečega mora da se počne, zar ne?

Uostalom, nije bilo mnogo onih ni koji su verovali da će Krajinović da pobedi ne samo Džona Iznera i oduzme Amerikancu mesto u Londonu, već je to važilo za sve njegove mečeve u glavnom žrebu pariskog Mastersa u kojem su redom padali Sugita, Kveri, Mau i posle odustajanja Nadala, Džon Izner!

Ono što ovaj fantastični podvig zapravo čini još većim je to što je Krajinović najpre morao da odigra dva meča i u kvalifikacijama, pa je na taj način postao najniže rangirani teniser (77) u finalu Pariza još od Andreja Pavela (191) koji je to učinio pre četrnaest godina!

ATP

Šta Krajinović treba da uradi u nedelju da bi pobedio još jednog Amerikanca, za pedeset i pet mesta bolje plasiranog Džeka Soka? Najpre bi trebalo da potisne emocije i da bude načisto da od velikog uspeha ima još i veći, što u njegovom slučaju znači prva ATP titula u karijeri, koja je još uz to i Masters! Takođe bi trebalo da zaboravi  da i Džek Sok želi trofej koji za Amerikanca znači put u London. Njih dvojica su do sada imali samo jedan okršaj i to na Čelindžeru u Savani pre tri godine kada je pobeda pripala Soku.

Da li je ponovo došlo vreme za srpski trijumf u Parizu?

Meridianbet kvota na pobedu Krajinovića je 2,70, a ostatak se nalazi ovde.


4.11.2017. ATP tenis: Krajinović ruši Iznera za prvo finale Mastersa u karijeri?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *