ATP tenis: a u Rimu zna se, Đoković - Del Potro!

ATP tenis: a u Rimu zna se, Đoković – Del Potro!

Dešavanja na ATP Mastersu u Rimu počinju neodoljivo da podsećaju na ono što se zbivalo prošle nedelje u Madridu, samo što je redosled nekih mečeva malo ”pretumban”.


Turnir je dospeo u četvrtfinalnu fazu, a među mečevima koji se u petak igraju na terenima u Foro Italiko, u centru pažnje su dva raspoređena za Centralni teren: Đoković Del Potro i Nadal Tim.

Budući da je Federer propustio ovaj Masters (na kome inače nikada nije pobedio), a da je Marej ponovo razočarao i sebe i druge (osim Đokovića) i završio učešće već na početku, priča se ponovo svela na polovinu Velike četvorke, odnosno Đokovića i Nadala.

Doduše, ravnoteža je i ovoga puta, čak i više nego u Kaha Magika u Madridu, pomerena na stranu, bez premca najboljeg tenisera na zemljanoj podlozi u istoriji ovog sporta, Španca Rafaela Nadala.

Iako je sigurno umoran zbog velikog broja mečeva koje je odigrao u poslednje vreme, Nadal je u Rimu imao ”pomoć” Almagra koji mu je predao meč drugog kola posle samo tri gema. Trijumf nad Amerikancem Sokom, Nadala je odveo na duel sa Dominikom Timom i to treći za samo nekoliko nedelja, sa jedinom razlikom što su u Barseloni i Madridu njihovi susreti odlučivali o pobedniku turnira!

Iako je Španac pobedio u oba slučaja, Tim ni u jednom meču nije bio potpuno nadigran, već je neprikosnovenog Kralja šljake primorao da igra na svom najvišem nivou.

ATP

Inače, Nadal ove sezone ne samo da nije izgubio nijedan meč na sporim podlogama, a odigrao ih je već 17, nego je protivnicima poklonio samo dva seta! To i jeste jedan od razloga što je Meridianbet hendikep procenio na -4.5, a kvotu na pobedu Španca 1.15. Ipak, granica gemova od 20.5 deluje da bi mogla da bude premašena.

Novak Đoković je u prethodna dva meča u Rimu delovao kao da se polako ”budi” i mada njegova sezona ne može da se poredi sa Marejevom, sigurno da samo jedan trofej osvojen još na početku godine i samo jedno polufinale do sada, nikako ne mogu da budu razlog zadovoljstva njegovih navijača, a ni njega samog naravno.

Njegov sledeći protivnik je Argentinac Del Potro, sa kojim se srpski teniser već satajao dva puta ove sezone i oba puta iz tih susreta izlazio kao pobednik. Međutim i pored toga što Đoković po prirodnom poretku stvari ima ulogu favorita, pogotovo u susretu na ovoj vrsti podloge, treba reći da Toranj iz Tandila u Rimu igra odlično, što se posebno videlo u duelu sa Nišikorijem koga je savladao u dva seta.

Duel u Forumu je treći ove godine, a ukupno 18 za Đokovića i Del Potra, od kojih je Argentincu pripaklo samo četiri. Zanimljivo je da je jedan od samo dva na šljaci, odigran pre osam godina takođe u Rimu i tada je srpski teniser odneo ubedljivu pobedu.

Od poslednjih pet mečeva, četiri su igrana u maksimalnom broju setova, pa je to ujedno i predlog za tip, a Meridianbet kvote pogledajte ovde.


15.5.2017. ATP tenis: pozdravljamo Madrid, dobrodošli u Rim!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *