ATP

ATP tenis: Velika četvorka sigurno do osmine finala

Tradicija nalaže da se tenis na Vimbldonu ne igra nedeljom, što znači da će oni najnestrpljiviji ljubitelji Belog sporta, koji je takav izgled zadržao još samo u Ol Ingland Klubu, morati da sačekaju ponedeljak.


Svi učesnici osmine finala na ATP turu su poznati, a osim Vavrinke i Conge, većina onih za koje se pre početka smatralo da će stići do ove faze, tu se i nalaze.

Kada je u pitanu Velika četvorka, Novak Đoković je, bar na papiru, dobio najlakšeg protivnika, Francuza Adrijana Manarina, a Federer najtežeg, pošto ga čeka dvoboj jednoručnih bekhenda sa Bugarinom Dimitrovim.

Nadal igra protiv Žila Milera koji je ove sezone, a i uopšte na travi zaista izvanredan, dok šampion Endi Mari ima za protivnika Benoa Pera.

Još je jedino Marin Čilić izraziti favorit u meču sa Bautistom Agutom, dok u preostala tri susreta osmine finala publiku očekuju veoma uzbudljivi i neizvesni mečevi.

Najviše ”bombardovanja” će biti u duelu Kevina Andersona i Sema Kverija koji imaju veoma sličan stil igre, mada će ”pucati” i u okršaju Aleksandera Zvereva i Miloša Raonića, jer je Kanađanin željan revanša za nedavni poraz u Rimu.

Dominik Tim ne blista, ali je ipak uspeo ostvari svoj do sada najbolji rezultat na Vimbldonu, ali ga u osmini finala čeka Tomaš Berdih koji deluje prilično osveženo i spremno da posle dužeg vremena postigne neki bolji rezultat na nekom Grend slemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *