ATP Ženeva

D. Marin Čilić je morao da spašava ”živu glavu” protiv mladog Rubleva u taj-brejku da bi meč odveo u treći set, a Stanislas Vavrinka je takođe u tri seta rešio ”problem” zvani Lukas Rosol.
Marin Čilić u svom drugom meču ne bi trebalo da ima većih problema, ako je suditi po dosadašnjem bilansu protiv Santjaga Giralda.
Njih dvojica su se na ATP turu sreli četiri puta, a šampion US Opena je bio bolji u svim mečevima, a da Giraldu nije prepustio nijedan set.
Jedini duel na šljaci su imali prošle godine u Rimu. Čilić se još nalazi u fazi povratka na teren posle povrede, koji međutim teče nešto sporije nego što se očekivalo. Od povratka na teren Čilić je pobedio u samo tri meča, dok je pet puta izgubio.
Kolumbijac Giraldo se nalazi na 67. mestu ATP liste i nema većih uspeha u karijeri, osim dva finala (Santjago 2011, Barselona 2014.)
Trebalo je da prođe punih šest godina pa da se Stanislas Vavrinka i Federiko delbonis sretnu po drugi put na ATP turu. Prvi meč su odigrali još 2009. godine u Gštadu, kada je Švajcarac pobedio sa 2-0 u setovima.
Vavrinka i dalje traži svoju formu, koja je posle dobrog starta sezone i dva osvojena turnira, postala prilično nestabilna. Od kada se prešlo na šljaku, on je tek u Rimu zaigrao na nešto višem nivou, međutim nakon što je savladao Nadala, u polufinalu ga je ubedljivo pobedio Federer.
Argentinac Delbonis spada u grupu tenisera koji bolje igraju na sporijim podlogama, na kojoj je osvojio svoj jedini ATP turnir do sada (Sao Paulo 2014). U toku prošle godine koja mu je do sdaa najuspešnija, igrao je i finale u Nici.Prva dva susreta u Ženevi, Delbonis je protiv Gabašvilija i Kuznjecova odigrao bez izgubljenog seta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *