Bajern

Bajern ne gubi od Holanđana u Minhenu!

PSV se uputio na Alijanc Arenu da pokuša da uradi ono što nijedan klub iz Holandije do sada nije uspeo – da pobedi Bajern u Nemačkoj!
To će dodatno otežati činjenica da je Bajern, kome je namenjena prva pozicija u grupi D, već izgubio jednu utakmicu i to od najvećeg konkurenta, Atletika iz Madrida. Potom su Bavarci dva puta remizirali u Bundesligi, zbog čega Karlo Anćeloti praktično ima obavezu da ne dopusti kiks svoje ekipe protiv šampiona Holandije.
Međutim, Filipa Kokua će posebno zanimati podatak da je ovaj italijanski stručnjak teško izlazio na kraj sa PSV-om u doba dok je bio trener Milana, odnosno da je na četiri utakmice uspeo da ostvari samo jednu pobedu, a da izgubi dva puta!
Lista povređenih fudbalera u Bajernu je uobičajeno popunjena sa nekoliko imena, među kojima se nalaze Riberi, Kosta, Dorš, Martinez, Vidal i Berna.
Kako stvari stoje, PSV je titulu u Holandiji ”odlučio” da prepusti konkurenciji, odnosno Fejenordu ili Ajaksu koji su zahvaljujući lošim rezultatima šampiona, prilično odmakli na tabeli, posebno ekipa iz Roterdama.
Uključujući i iznenađujući remi sa Heraklesom proteklog vikenda, PSV kao i njegov domaćin, nije pobedio nijednog protivnika već tri utakmice u svim takmičenjima, a u poslednjih šest od sedam mečeva, odbrana ekipe Filipa Kokua nije uspela da spreči rivala da postigne bar jedan gol!
U sastavu gostiju zbog povrede neće biti jedino Lokadija.
Bajern trenutno drži rekord Lige šampiona po broju uzastopnih pobeda na svom terenu, a koji iznosi 14 utakmica!
U identičnom broju utakmica koje je u prethodnom periodu odigrao PSV na gostovanjima u istom takmičenju, nalazi se samo jedna pobeda i čak 9 poraza!
Optimisti koji misle da vredi odigrati na iks, treba da imaju u vidu da je Bajern u grupnoj fazi propustio taj znak na prethodnom 21 meču, pobedivši u 17, a izgubvši u preostala 4 slučaja!
Bavarci će od početka krenuti agresivno, što bi moglo da znači veći broj golova u prvom delu igre, I3+, recimo!
Utakmica počinje u 20:45.