Barselona želi da vrati Ektora Beljerina u svoje redove

Barselona ima samo jednu metu na zimu, gledaju ka Engleskoj

Barselona je sezonu u Primeri počela sa tri pobede iz četiri meča, a Luis Enrike ima problema samo na jednoj poziciji u timu.

Konačno su Katalonci uspeli da reše problem rezerve za svoj neverovatni napadački tri kada je iz Valensije za 30 miliona evra doveden Pako Alkaser. Pre toga je na deficitarnu poziciju štopera stigao Samjuel Umtiti, a tu je i vezista Andre Gomeš takođe iz Valensije.

Sada je Luis Enrike ukomponovao svoj tim, a Barselona je deficitarna samo na poziciji desnog beka. Aleš Vidal se nije pokazao kao dovoljno dobar otkako se vratio u svoj bivši klub iz Sevilje. Serhi Roberto igra odlično, ali je on prvenstveno vezista i Enrike želi klasičnog beka na toj poziciji.

Zbog toga Barselona gleda ka Premijer ligi pa će prva i jedina meta kluba u narednom prelaznom roku biti Ektor Beljerin. On je dete Barse, ali je sa La Masije otišao još sa 16 godina, sledeći put Seska Fabregasa. U potrazi za mestom u startnoj postavi odabrao je Arsenal i nije se pokajao. Debitovao je 2013. a prošle sezone je bio otkrovenje na poziciji desnog beka.

S obzirom da je Vidal bio povređen, a da je Enrike želeo da odmori Roberta u prethodnom meču u kupu Enrike je eksperimentisao sa Rafinjom na toj poziciji.

Beljerin ima ugovor na još dve i po godine i Arsenal mu je ponudi o novi koji bi trajao do 2021. godine, ali je pitanje da li će ga sad prihvatiti. Ukoliko ga prodaju Barseloni “Tobdžije” bi taj novac mogle da iskoriste na dovođenje jednog svog bivšeg fudbalera. U pitanju je sjajni napadač Bešiktaša Oguzan Ozijakup, koga je baš Arsenal prodao Bešiktašu za 500.000 evra.

Sada bi njegova cena mogla da bude i preko 20 miliona evra, a taj novac bi se lako prikupio prodajom Beljerina.