Barselona

Barselona ovoga puta preskače 1:1!

Tipovanje tačnog rezultata 1:1 na utakmici Barselona – Menhengladbah bi možda i moglo da se isplati, jer ako su Katalonci tri utakmice za redom okončali na taj način, zašto ne bi i četvrti? Da stvar bude zanimljivija, Menhengladbah je dva od tri poslednja meča takođe završio rezultatom 1:1!
Ali ako se Barselona slučajno seti da fudbalska utakmica može da se završi i pobedom, njoj ova apsolutno ne donosi ništa u takmičarskom smislu pošto je već osigurala prvo mesto u grupi, već samo izlazak iz loše rutine u kojoj se našla u poslednje vreme.
Iako je Luis Enrike doneo navijačima Barselone mnogo radosti, duži period bez pobeda ( ostvarena su samo dve od oktobra na čak sedam utakmica u svim takmičenjima) sigurno ne veseli nikog na Nou Kampu.
Ni Menhengladbahove pristalice, osim uobičajene klupske odanosti, nemaju previše razloga da se hvale rezultatima koje u proteklom periodu ostvaruju njihovi ljubimci, naprotiv. Ždrepci ne samo da nisu pobedili nijednog protivnika od kraja oktobra i kup okršaja sa Štutgartom, već su na osam utakmica dali samo pet, a primili čak 12 golova!
Nejmar i Rakitić propuštaju poslednji meč grupne faze zbog previše žutih kartona, a jedino Žeremi Matje neće igrati zbog povrede.
Situacija u taboru gostiju je na tom planu mnogo komplikovanija, ali su i oni obezbedili nastavak takmičenja u Ligi Evrope, pa osim prestiža, ne moraju da brinu zbog toga što na Nou Kampu neće biti kompletni. Zbog povreda u sastavu Menhengladbaha nema Josipa Drmića, Patrika Hermana, Morica Nikolasa, Marvina Šulca i Mamadua Dokorea. Ibrahima Traore možda neće biti sasvim spreman, dok je Lars Stindl suspendovan.
Neigranje Rakitića i Nejmara je prilika da Enrike uposli neke druge fudbalere kao što je Pako Alkaser, koji i dalje nije postigao gol za Barselonu, iako je odigrao deset utakmica za novi klub.
Za razliku od Enrikea, trener Menhengladbaha, Andre Šubert bi morao da potraži neko novo rešenje u defanzivi. Njegovi odbrambeni fudbaleri kao da ne mogu nikoga da spreče da im zatrese mrežu, a u nemačkoj fudbalskoj javnosti se već spekuliše o tome kako Šubert možda i neće ”preživeti” ovako loše rezultate.
Ali kako bi Ždrepci mogli da urade nešto više na Nou Kampu gde je Barselona pobedila 12 od svojih 13 poslednjih nemačkih gostiju u Ligi šampiona? Trijumf šampiona Španije bi bio deseti uzastopni trijumf u grupnoj fazi, što je ujedno i rekord u takmičenju!
Ipak, treba reći da je poslednji tim koji je na Nou Kampu u Ligi šampiona daо više od jednog gola bio jedan nemački klub, Bajern, koji je 2013. godine slavio pobedu od 3:0!
Predlog za tip – 2+I i 2+II.
Utakmica počinje u 20:45.