Lionel Mesi Barseona Espanjol

Barselona u derbijima: Red kikseva, red dominacije

Šta li je sada na redu? Barselona u gradskim derbijima igra promenljivo – ili kiksnu ili potpuno demoliraju plavo-beli tim.

U proteklih šest mečeva Espanjol je uspeo dva puta da izbegne poraz. Jednom je bilo 0:0, a jednom su pobedili 1:0 na „Kamp Nou“. Espanjol još ima teoretsku šansu da se nađe u Ligi Evrope, a porazom ovde bi im to izmaklo.

To će biti još jedan motiv više da se pokvare šampionski planovi rivala. Barselona se pobedom u „El Klasiku“ vratila u šampionsku trku. Do kraja Primere moraju izabranici Luisa Enrikea da pobeđuju i nadaju se da će neko pobediti Real Madrid.

Prva šansa za kiks „Kraljevskog kluba“ je duel sa Valensijom, ali Katalonci će pre svega gledati u svoje dvorište. Espanjol bi mogao da ih namuči, a moguće je i da će ovo biti lagana pobeda.

Znala je Barselona da pobeđuje gradskog rivala i sa 5:0 i 4:1. Na ovom stadion Barsa već četiri meča nije primila gol, a Espanjol u poslednjih pet mečeva igra 0-2. Ipak ako se zna da je na poslednjih sedam mečeva Barse bilo 3+, treba razmisliti o velikom broju golova.

Oba tima su skoro kompletna, Espanjolu nedostaje Duarte, a Barsi Rafinja i Vidal. Najveća pretnja golu Ter Štegena biće Đerar Moreno, ali sa druge strane Mesi i Suarez su u sjajnoj formi.

Pobedom nad Osasunom 7:1 Barselona je pokazala da je u finišu sezone tim ubacio u petu brzinu. Ovo definitivno neće biti derbi u kome će kiksirati. Zato uz 2 dodajte i 4+, a Meridianbet kvota je 1.96!