Atletiko Madrid Grizman Espanjol

Barselona vs Madrid, drugi deo: Atletiko se vraća u vrh

Dijego Simeone i Atletiko su sa dva prilično lagana poraza pali na četvrtu poziciju, a sada na “Visente Kalderon” dolazi Espanjol u punoj formi.

Momci iz Barselone ne znaju za poraz već mesec i po, od kad su poraženi od Selte 2:0 na svom terenu. Od tada imaju tri pobede i pet remija, a uglavnom su bodove osvajali zahvaljujući odličnoj odbrani.

Espanjol ne voli ni da dolazi u Madrid, ni uopšte da igra sa Atletikom. Na poslednjih pet mečeva ovih timova Espanjol je jedva uzeo jedan bod, a već četiri meča nisu zatresli mrežu “Jorgandžija”. Ipak sada je situacija nešto drugačija, Simeoneov tim je pao na tabeli upravo zato što odbrana nije čvrsta kao do skora.

Real Madrid i Real Sosijedad su im dosta rutinski davali golove, ali u duelu ove dve pre svega defanzivne ekipe nije realno očekivati više od dva gola.

Uz to Atletiko je definitivno kvalitetniji tim i želeće da iskoristi rezultat u “El Klasiku” koje se igra pre ovog meča, kako god da se završi meč na “Nou Kampu”.

Sa jedne strane nedostajaće već duže odsutni Alesio Ćerći i Augusto Fernandez, dok Tores i Filipe Luis verovatno neće moći da počnu meč, pa će priliku dobiti Gameiro i Vrsaljko.

Sve će oči biti uprte na drugi duel timova iz Barselone i Madrida i cela planeta će pomno pratiti “El Klasiko”. U senci tog meča Atletiko i Espanjol obećavaju tvrd, ali odličan meč koji će biti jako bitan za obe ekipe, a mogućnosti za klađenje u Meridianu su neverovatne!