Baskonija Zvezda Larkin

Baskonija lomi: Kandidat za titulu ili borba za plejof?

Baskonija je vratila izvorno ime tima, kao po običaju reformisala ceo sastav i u ovoj sezoni smo ovaj tim viđali u različitim izdanjima.

Svakakvih je izdanja tima iz Vitorije bilo. Rezultati su se kretali od fenomenalnih partija poput pobede od 34 poena razlike nad Fenerbahčeom do poraza od Žalgirisa ili Tenerifea.

Tim je prilično izmenjen u odnosu na prošlu sezonu, otišli su Janis Burusis i Majk Džejms, najbolji pojedinci iz prošle sezonel. Trener Sito Alonso je rešio da rizikuje i da šansu Čejsu Badindžeru i Andrei Barnjaniju, a došao je i Rodrigo Beboa.

Šejn Larkin je stigao uz mnogo pompe iz NBA i ispostavilo da to nije bez pokrića, on igra fenomenalno ove sezone. Sada igraju sa Galatasarajem i ovo bi mogao da bude mnogo važan meč za njih.

Prekretnica – tim za velika dela ili…

U jednom trenutku Baskonija je bila u samom vrhu tabele, na deobi drugog mesta sa Real Madridom, ali su je tri poraza u četiri kola bacila na ivicu Top 8. Sa druge strane Galatasaraj je očajno krenuo sezonu, a sada je sa dva uzastopa trijumfa uspeo nekako da se vrati u igru.

Ovo je meč u koji Galatasaraj ulazi sa velikim ambicijama posle odlične serije koja im je vratila samopouzdanje. Najkonstatniji igrač tima bio je Vasa Micić koji je na dva meča imao po 16 poena, ali Baskonija ima mnogo bolji tim.

Posle uzastopnih poraza vreme je za pobedu španskog tima. Kec bez hendikepa je 1,28, ali treba pojačati kvotu. Odbrana Galatasaraja ne može da zauzda sjajan napad Baskonije. Hendikep od -8,5 neće sprečiti kec.

Uz sve to naravno da treba razmisliti i o igri na poene. Granica na poene domaćina je 90,5, što jeste puno, ali ova dva tima igraju takvu košarku da je to realno očekivati. Meridianbet kvota na više poena je kao i obično 1,86.