Baskonija Barselona

Baskonija želi ubedljiv trijumf, Barselona strepi od domaćina

Drugi put u tri dana igraju Barselona i Baskonija, ovoga puta u Vitoriji. U Evroligi je današnji domaćin došao do prilično lake pobede.

Tada je domaćin bila Barsa, a na kraju je Baskonija slavila sa 93:79. Posle izjednačene prve četvrtine gosti su sledeće dve dobili sa po deset poena razlike i rešili meč u svoju korist. Nešto bolja igra Katalonaca u poslednjoj četvrtini nije pomogla.

Mnogo je bilo raspoloženih igrača Baskonije u tom meču, s obzirom da su čak petorica bila dvocifrena, a od igrača koji su ulazili u igru samo Blažič i Luz nisu postizali poene.

Sada, na svom terenu Baskonija je opet favorit. Barselona nešto bolje stoji u domaćem prvenstvu nego u Evroligi gde su daleko od plasmana u Top 8. U prošlom kolu su propustili da se na drugom mestu na tabeli izjednače sa Tenerifeom, tako da kao i domaćin ovog meča imaju 12 pobeda u dosadašnjem toku prvenstva.

To su ostvarili uz jedan odigran meč manje, a Baskonija upravo u ovom meču želi da ih prestigne na tabeli. Meridian jedao hendikep od -5,5 poena na ovom meču, a gledajući duel od petka ne vidimo šta bi to drastično moglo da se promeni pa da Barselona pruži bolji otpor timu iz Vitorije.

Kvota na 1 posle hendikepa je 1,91 i verujemo da će domaći tim uspeti da dođe do pobede od 6 ili više koševa razlike. Granica na broj poena Baskonije je takođe mala, samo 80,5. Iako Barselona zaista igra dobru odbranu verujemo da će ovde dati više od 80 poena, tako da je i to dobar savet za klađenje.

Real Madrid drži prvo mesto, ali je prvih pet pozicija izuzetno neizvesno u Endesa ligi. Već je počela borba za što bolje mesto u plejofu i u drugom delu šampionata će se mnogo toga razrešiti, zbog toga su ovakve utakmice jako bitne.