Benfika

Benfika ”taktizirala” pre Napolija!

Na Lužu u utorak uveče može da ne bude uzbudljivo jedino ako fudbaleri Benfike i Napolija zaborave da im za vratom diše Bešiktaš i kome je apsolutno svejedno šta će se desiti u Lisabonu ako oni savladaju Dinamo iz Kijeva. To je razlog zbog čega nijedan od dva tima koji će istrčati na teren čuvenog lisabonskog stadiona nema luksuz da razmišlja o bilo kakvom drugačijem ishodu osim o pobedi!
Benfika je pre nekoliko dana izgubila od Maritima, ali bi se taj poraz mogao podvesti pod taktiziranje, jer posle okršaja sa Napolijem, Orlove očekuje veliki derbi sa Sportingom koji može biti ključan za naredni period u portugalskom prvenstvu.
Nažalost, iako se pričalo o mogućem povratku Jonasa na teren posle povrede stopala, on ipak neće uzeti učešća u ovom susretu, kao ni Andre Horta, Grimaldo i Eliseu.
I dok je Benfika usporavala rad ”motora” u svojoj ligi, Napoli je u Kalču ponovo počeo da podiže nivo forme, a poslednja ekipa koja je osetila kvalitet tima Maurisija Sarija je Inter, koji se na San Paolu proveo kao bos po trnju i lako izgubio sa 3:0.
Prva utakmica se završila pobedom Napolija 4:2, koji je imao vođstvo od 4:0, ali su gosti ipak do kraja uspeli da katastrofu pretvore u podnošljiv poraz.
Strelac jednog pogotka za Napoli je bio Arkadijus Milik, koji je i dalje odsutan zbog teže povrede kolena, ali na sreću gostujućeg tima, kome je u određenoj varijanti dovoljan i bod, Poljak je jedini fudbaler na koga Sari ne računa za ovaj okršaj.
Benfika odlično igra na svom terenu u Ligi šampiona, a na poslednjih 15 utakmica, doživela je samo dva poraza.
Treba istaći jednu veoma zanimljivu situaciju, a to je da ni Benfika ni Napoli nemaju baš previše uspeha u okršajima sa ekipama iz zemlje protivnika. Naime, Benfika u Ligi šampiona nije pobedila nijednog od poslednjih pet rivala sa Apenina, dok je Napoli na isto toliko okršaja sa portugalskim timovima u svim takmičenjima ostvario samo jednu pobedu i to protiv Porta pre više od 40 godina!
Inače, poslednji italijanski tim koji je u Ligi šampiona slavio u Portugalu je bio Milan u sezoni 1992/93 (Porto).
Obe ekipe žele pobedu, ali blaga prednost ide domaćinu. Kec iz iksa!
Utakmica počinje u 20:45.