Benitez

Benitez se tek zaleteo!

Barnsli definitivno želi da prekine sa serijom loših rezultata i da povrati bar deo forme kojom se odlikovao do polovine septembra, međutim, protivnik koji dolazi na Oukvel verovatno nije pravi izbor da se započne sa okretanjem novog lista.
Barnslijev rival je niko drugi nego Njukasl, ekipa koja ne samo da ima ambicije ekspresnog povratka u Premijer ligu, nego i najrealnije izglede da to i ostvari. Pored toga, Svrake su počele i da pokazuju zbog čega se nalaze na vrhu liste pretendenata na plasman u najviši rang ostrvskog fudbala.
Pet pobeda u prvih sedam kola dovele su Barnsli na visoko treće mesto u Čempionšipu, međutim, posle blistave pobede protiv Vulvsa (4:0), ekipa Pola Hekingbotoma je bez posebnog razloga ispala iz ritma i na pet sledećih utakmica, zabeležila četiri poraza i samo jedan remi!
Domaća ekipa će u ovom susretu biti bez beka Eidija Vajta, a možda i bez krila Sajdija Janka, koji ima problema sa oporavkom posle povrede.
Njukasl je na gostovanjima izgubio samo jedan meč i to od Fulama na samom početku sezone. Od tada je tim Rafe Beniteza bez poraza van Sent Džejms Parka, pobedivši četiri rivala na pet utakmica i odigravši nerešeno sa Aston Vilom.
Crno-beli su u gostima demonstrirali izvanrednu odbranu, a u dosadašnjih šest utakmica, jedino su spomenuti Fulam i Aston Vila uspeli da im po jednom zatresu mrežu!
Benitez ima prilično problema sa povređenim fudbalerima pošto su i dalje odsutni Rob Eliot i Masadio Haidara, kao i Rolando Arons. Deril Marfi se povredio igrajući za Republiku Irsku i veliko je pitanje da li će Benitez želeti da rizikuje sa njegovim ubacivanjem u igru.
Njukasl nije izgubio od Barnslija u 10 poslednjih okršaja, odnosno od 1992. godine, kada je rezultat na Oukvelu bio 1:0 za domaće.
Poslednja od 8 pobeda Njukasla u tom periodu (2010) je bio i pravi debakl za Barnsli koji je ispraćen sa Sent Džejms Parka sa 6 golova u mreži (6:1)!
Utakmica počinje u 20:45.