Valensija

Bez puno golova na Mestalji

Valensija prošle godine nije uspela da ponovi uspeh od pre dve sezone kada je uspela da se kvalifikuje za Ligu šampiona. Možda je jedan od uzroka loše prethodne sezone bio upravo taj što je ekipa morala da se takmiči na više frontova, što se pokazalo kao situacija sa kojom Valensija nije uspela da izađe na kraj.
Premijerna utakmica na Mestalju dovodi Las Palmas, koji je prošle sezone osvojio isto bodova koliko i Valensija (44), i zauzeo 11. mesto, što se u slučaju ostrvske ekipe smatra priličnim uspehom.
Iza Valensije se nalazi prilično nemiran period, ispunjen lošim rezultatima i smenama trenera, ali se u redovima šestostrukog šampiona Španije nadaju da je tome došao kraj. Na klupi se nalazi Pako Ajiristan koji je krajem marta zamenio Garija Nevila i do kraja šampionata zabeležio promenljive rezultate, među koje spadaju i pobede nad Barselonom i Seviljom.
Slepi miševi su tokom leta bili prilično aktivni na tržištu, a poslove su završili u finansijskom plusu najviše zahvaljujući prodaji Andrea Gomesa šampionu Barseloni. Najveće pojačanje je Portugalac Nani koji je došao iz Fenerbahčea.
Upravo Nani neće nastupiti u ovom meču zbog žutih kartona, što je isti razlog zbog čega će van sastava biti i Rodrigo.
Biće veoma zanimljivo videti šta će posle sezone koju je završio u sredini tabele, uraditi Las Palmas, kome je osnovni cilj da se zadrži u Primeri, a sve ostvareno preko toga je bonus.
Sve što su ostrvljani uradili na planu obnove igračkog kadra je uglavnom na principu pozajmice ili angažovanja slobodnih fudbalera. Izuzetak je jedino Lemos koji je došao iz Rubina za 1.7 miliona funti, a interesantno je da je bez obeštećenja iz Milana stigao Kevin Prins Boateng.
Valensija je prošle sezone svojim navijačima priredila brojna razočaranja na Mestalji pobedivši samo 6 puta na 19 utakmica! Timovi su se prethodne sezone sastali čak četiri puta, ali je Valensija nadigrala Las Plamsa samo jednom i to na gostovanju u četvrtfinalu Kupa Kralja.
Valensija je pobedila u 28 od 62 prvenstvena okršaja, dok je Las Palmas trijumfovao 13 puta.
Pravi tip bi mogao da bude 0-2 gola, što je broj pogodaka koji je u ovom duelu premašen samo jednom na poslednjih 8 mečeva u svim takmičenjima.
Utakmica počinje u 22 sata.