Felipe Masa se povlači iz F1

Bio je šampion F1 39 sekundi, a sada se povlači (VIDEO)

Felipe Masa je definitivno objavio da će se povući na kraju ove sezone, tako da će F1 ostati bez iskusnog Brazilca.

On je u oproštajnom videu naglasio da mu je ovo poslednja sezona i da je zahvalan što je imao priliku da toliko godina radi ono što voli. Brazilac se zahvalio mnogima, a pre svega porodici.

Posle 27 godina karijere, od čega 15 u Formuli 1 želim da kažem da mi je ovo poslednja sezona u F1. Veoma sam srećan što sam se ovim bavio sve do sada i zahvaljujem se navijačima i svima koji su bili deo moje karijere, počevši od moje žene Rafaele bez koje bi ovo bilo teško postići. Hvala mom sinu i ocu, celoj mojoj porodici“, naglasio je Masa.

On je posebno istakao da je zahvalan Žanu Todu koji mu je dao šansu da kao veoma mlad vozač bude u timu Ferarija, ali i doktoru koji mu je pomogao da se oporavi od teške povrede koju je doživeo 2009. godine na Hungaroringu.

Hvala Žanu Todu koji mi je dao šansu u Ferariju kao mladom vozaču. Hvala i doktoru Dino Altmanu koji mi je pomogao da se oporavim od teške povrede. Zahvaljujem svim timovima počev od Zaubera za koji sam se trkao tri sezone, a zahvalan sam na prilici da osam godina vozim za Ferari. Zamalo sam pobedio u Brazilu 2008. godine, bilo je sjajno“, naglasio je Masa, koji će karijeru završiti kao vozač Vilijamsa.

Trenutno je 10. u generalnom plasmanu sa 39 bodova, a njegova najbolja sezona bila je 2009. Tada je na 38 sekundi mislio da je osvojio titulu. Na poslednjoj trci sezone uspeo je da pobedi, a Luisu Hamiltonu je bilo potrebno da završi na petom mestu da bi uzeo titulu.

U poslednji krug je ušao na petom mestu, ali ga je onda pretekao budući šampion Sebastija Fetel. Masa je već krenuo da slavi, ali je Hamilton uspeo na pretposlednjoj  krivini da prestigne jednog rivala i dođe do pobede!