Boks: ko dobija u Borbi novca, Mejveder ili Mekgregor?

Boks: ko dobija u Borbi novca, Mejveder ili Mekgregor?

Kada se jedan borilački okršaj nazove Borbom novca, onda i nije neočekivano što se putem opklada na boks meč koju će u Las Vegasu voditi  UFC šampion Konor Mekgregor i neporažena bokserska legenda Flojd Mejveder, slilo više novca nego na bilo koji događaj u istoriji ovog sporta!


Nekoliko sati pre početka duela kladioničari u jednom od svetskih centara ovakve vrste zabave su predvideli da će suma opklada u Nevadi dostići 70 miliona dolara. Ta brojka će za čitavih 20 miliona nadmašiti prethodni rekord postavljen 2015. godine kada su se suočili Mejveder i Meni Pakijao.

Od prvog trenutka kada se objavilo da je ugovoren, ovaj meče su pratile brojne kritike, najviše zbog toga što Mekgregor, iako veliko ime u mešovitim borilačkim veštinama, u svojoj karijeri nije odboksovao nijedan meč, za razliku od Mejvedera koga u toku njegove niko nije uspeo da savlada, a u ring je izlazio čak 49 puta!

Zanimljivo je da to nije sprečilo braću Maluf, Gavina i Džoa, nekadašnje vlasnike NBA kluba iz Sakramenta da ulože 880 hiljada dolara na ovaj boks meč i to na pobedu Flojda Mejvedera, koji i sam nosi nadimak Novac!

boks

S obzirom da je ovaj četrdesetogodišnjak veliki favorit, (prema Meridianbet proceni kvota na njegovu pobedu iznosi 1.25, a u suprotnom je 3.75), bogatstvo ove braće se neće naročito uvećati ako se meč bude okončao prema prognozama.

Veliki broj analitičara plemenite veštine se slaže da je najveći nedostatak koji ima Mekgregor u odnosu na Mejvedera to što nikada nije odboksovao nijedan regularan boks meč u pravim takmičarskim uslovima. Sa druge strane, Amerikancu je ovo 50 meč u besprekornoj karijeri, a što je možda još važnije od svega je što je tokom nje pobeđivao najpoznatije boksere svoga doba – Menija Pakijaoa, Miguela Kotoa, Huana Manuela Markeza, Oskara de la Hoju, Hozea Luisa Kastilja, Dijega Koralesa, Genara Hernandeza, Markosa Majdanu i mnoge druge.

Ali, kako kažu u toj zemlji u kojoj se nalazi i Nevada, sve je to šou biznis, pa će tako i ovaj okršaj najviše biti upamćen po tome, a ne po njegovom ishodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *