Bonući ne igra protiv ''svojih'' - šta može Milan protiv šampiona?

Bonući ne igra protiv ”svojih” – šta može Milan protiv šampiona?

Dva velikana italijanskog i evropskog fudbala, a u mnogim razmerama i svetskog, Milan i Juventus, još jednom će podeliti Apenine na belo-crne i crveno-crne boje, kada u subotu uveče na ”Đuzepe Meaci” budu odmerili snage u prvoj utakmici 11. kola tekućeg prvenstva Italije!

Veličina i značaj ovog derbija se delimično može odmeriti 51 Skudetom koliko ih Milan i Juventus čuvaju u klupskim vitrinama, a i celokupnom istorijom utakmice koja je ugrađena u samo stvaranje Serije A.

Smatralo se da je Milan tokom leta obavio odličan posao dovođenjem nekoliko izvrsnih fudbalera, međutim, ispostavilo se da trener Vinćenco Montela teško uspeva da od pristiglih ”delića” sklopi mozaik u celinu koja će da odgovori u ovom trenutku previsoko postavljenim očekivanjima.

Nade da će se Rosoneri uključiti u borbu za Skudeto su vrlo brzo pale u vodu kada je posatlo očigledno da su Napoli, Juventus, Inter (što je posebno bolno) i oba rimska kluba spremniji i opremljeniji za takvu borbu.

Posle poraza od Intera, Milan je remizirao sa Đenovom i pobedio Kjevo u Veroni, što je donekle smanjilo pritisak na Montelu. Nažalost, Leonardo Bonući neće moći da nastupi protiv svog bivšeg kluba, budući da je isključen u susretu sa Đenovom.

Juventus je takođe imao svojih loših trenutaka ove sezone, pogotovo se takvim smatra susret sa Laciom koji je Stara dama izgubila u Torinu. Međutim, Bjankoneri su isuviše jaki da bi tek tako bili otpisani iz konkurencije za sedmi uzastopni Skudeto, što su i pokazali u tri sledeće meča pobedama nad Sportingom u UEFA Ligi šampiona i Udinezeom i Spalom u Seriji A.

Čini se da je je najveća ambicija Juventusa ove sezone da ponovo pokušaju da stignu do finala kontinentalnog takmičenja, pa se neke stvari mogu time objasniti.

Masimilijano Alegri nema previše problema sa povređenim fudbalerima, odnosno osim Benatije i Hovedesa, svi ostali su spremni za utakmicu.

Računajući samo prvenstvene utakmice, Milan i Juventus nisu podelili bodove još od februara 2012. godine, posle čega je šampion pobedio osam puta, a Milan svega dvaput.

Meridianbet kvote za derbi Serije A možete videti ovde.


15.10.2017. Milan ne sme da izgubi ovaj Derbi Dela Madonina


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *