Milan

Bonući stigao u Milan, spavaš li mirno Juve?

To što je Leonardo Bonući stigao u Milan može da se protumači da su u ovom italijanskom i evropskom fudbalskom velikanu najzad shvatili da im u timu zapravo nedostaje neko ko rešavanju problema na terenu pristupa isključivo na jedan način – ne praveći kompromise!


Uostalom, Bonući je karakter čija životna filozofija ne podrazumeva različitost u ponašanju na terenu i van njega i za koga definitivno važi da ”ide glavom gde drugi ne bi nogom”. Čovek koji je pokazao da mu je princip daleko važniji od novca tako što je ignorisao ponude bogatih engleskih klubova Mančester Sitija i Čelsija i za manju sumu iz Juventusa prešao u Milan.

Vrednost petogodišnjeg ugovora bi trebalo da bude 40 miliona evra, a sve formalnosti bi trebalo da budu završene posle obavljenog lekarskog pregleda.

Vlasnik Milana Jonghong Li je odlučio da od svoje ekipe napravi ozbiljnog konkurenta Juventusu koji je prošlu sezonu završio osvajanjem šestog uzastopnog Skudeta, što se u današnjem vrhunskom fudbalu najlakše postiže na jedan, veoma određen način, a to je ”drešenjem kese” i obilatim plaćanjem željenih pojačanja.Milan

Dolazak Bonućija definitivno rešava veliki broj problema u odbrani, ali i na psihološkom planu, a kada je u pitanju napadačka sekcija, Rosoneri su se trenutno upustili u trku za Andreom Belotijem za koga su Torinu ponudili 45 miliona evra, uz dodatak Nijanga i Palete, međutim, trenutne vesti iz Torina nisu toliko ohrabrujuće.

Milan je takođe zainteresovan za najboljeg strelca Bundeslige u prethodnoj sezoni, Pjer Emerik Obamejanga, za koga se govori da sigurno napušta Dortmund.

Sredina terena je pojačana dolaskom Argentinca Lukasa Bilje iz Lacija, koji je uz Bonućija najnovija akvizicija Milana koji je trenutno jedan od najzaposlenijih klubova na tržištu fudbalera.

Da podsetimo da su Milan već stigli Hakan Kalhanoglu iz Leverkuzena za nešto manje od 21 milion evra, Andre Silva, doskorašnji napadač Porta za 38 miliona, levi bek Rikardo Rodrigez, koji je Volfsburgu plaćen 18 miliona u istoj valuti, igrač odbrane Mateo Musaćio je stigao iz Vilareala za isti iznos kao i Rodrigez, a veteran Fabio Borini je plaćen Sanderlendu nešto više od pet.

Kada se ovoj grupi pridošlica doda i Frenk Kesi koji je iz Atalante stigao na pozajmicu, ali i obavezom otkupa u visini od 28 miliona evra, jasno je da Milan sprema ”prevrat” u narednoj sezoni Kalča.


10.3.2017. Serija A: Milan nikada nije pobedio Juventus na novom stadionu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *