Partizan Paok

Bratski derbi: Partizan čuva minimalnu prednost, PAOK hoće preokret

Košarkaška Liga šampiona nam je donela duel u kome Partizan igra sa PAOK-om, a u prvom meču beogradski crno-beli su došli do prednosti.

Tim Aleksandra Džikića iznenadio je svoje protivnike u Solunu, gde su pobedili sa dva poena razlike. Ipak u ovaj meč ulaze sa velikim brigama oko zdravlja svojih košarkaša.

Na nedavno održanom Kupu Radivoja Koraća timu je osim nekoliko bitnih igrača falio i trener Aleksandar Džikić, pošto su virus i visoka temperatura oborili deo igračkog kadra i stručnog štaba tima.

Partizan očigledno ni u ovom meču neće biti u mnogo boljoj situaciji. Aleksandar Džikić opet neće biti na klupi, a pomoćnom treneru Nenadu Čanku neće biti na raspolaganju trojac koji nije igrao prošli meč – Vilijam Hečer, Miloš Koprivica i Vanja Marinković.

S obzirom na trenutno stanje, prioritet nam je bio oporavak ekipe i stabilizacija tima, priprema utakmice je u drugom planu. Odradićemo jedan trening, još uvek ne znamo sa kojim brojem igrača„, rekao je Nenad Čanak.

Osim ove trojice ni Kenan Karahodžić neće biti u sastavu, a Uroš Luković i Mihajlo Andrić bi takođe mogli da propuste ovaj meč.

Ovako desetkovan Partizan nažalost teško da može da pruži otpor solunskom timu, pogotovo kada se zna da je u prethodnom meču glavni igrač bio upravo Vil Hečer sa 27 poena.

U odnosu na prošli meč beogradski „crno-beli“ su jači za Džamonta Gordona, koji je u finalu kupa pokazao svoj pun kvalitet. Uz njega bi Birčević i Veličković mogli da budu ključni šrafovi u meču sa PAOK-om.

U ovako oslabljenom sastavu teško da Partizan može da spusti PAOK ispod 72 poena, tako da odigrajte na više poena Grka. Ipak nadamo se da će napadački naš tim uspeti da dođe do dovoljnog broja poena za prolazak dalje.