Partizan Budućnost Evrokup

Budućnost bez pobede, Podgorica pada pod Zenitom

Timovi iz ABA lige nisu se proslavili u Evrokupu, a Budućnost je jedan od dva tima koja nema pobedu u ovom takmičenju uz MZT.

Crnogorski tim je šest puta poražen, a već nekoliko kola je jasno da Podgoričani nemaju nikakve šanse za prolazak dalje. Od tada Budućnost apsolutno nema motiv za takmičenje u Evrokupu i prilično rasterećeno ulazi u mečeve.

To je počelo u utakmici sa Unikahom kada se desio poraz od 68:44 u Morači. Sledeće dve utakmice je Budućnost izgledala kao tim koji se predao i samo čeka da se završi Evrokup.

Od tog meča redovno je Budućnost gubila sa dvocifrenom razlikom poena, a sada igraju sa Zenitom na svom terenu. Ruski tim želi da ostane na visokom mestu, trenutno su drugi na tabeli, ali bi uz eventualni kiks Bajerna Rusi mogli da dođu i prvog mesta na tabeli.

Tokom ove sezone kao jedan od vođa Zenita nametnuo se Stefan Marković, koji možda igra i najbolju košarku karijere. Ima napadački učinak veći nego što se od njega očekivao čak 11,3 poena po meču, a uz to beleži neverovatnih 11 asistencija po meču!

Najefikasniji u timu je Rajan Tulson, nekadašnji bek Gran Kanarije i Unikahe, koji zatrpava protivničke odbrane sa 24,5 poena u proseku. Kajl Lendri, Aron Vajt i Sergej Karasev koji se vratio iz NBA su ostatak napadačkog arsenala Zenita.

Čak i u punom sastavu i sa motivom ne bi mogla Budućnost da se suprotstavi svom protivniku. Hendikep je 7,5 poena, što neće biti dovoljno da pokrije deficit Budućnosti. Slobodno odigrajte na što veći hendikep i povećajte kvotu, ovde ćemo videti pobedu Zenita sa dvocifrenom razlikom.