Dortmund

Bundesliga: Dortmund prvi daje gol i nosi bodove iz Štutgarta!

Pjer Emerik Obamejang nije otputovao u Štutgart gde je bio strelac za svoj Dortmund u dva od tri poslednja gostovanja Žutih u tom gradu, a razlozi koji se navode ukazuju na primenu disciplinske mere.


Trener gostujućeg tima Peter Boš je ipak zadovoljan nekim stvarima pred susret sa povratnikom u Bundesligu, jer je prema njegovim rečima, ekipa za vreme pauze najzad imala priliku da trenira sa većim brojem fudbalera.

Međutim, zadovoljstvo samo po sebi ne može da dobije utakmicu, tako će Holanđaninu biti potrebno i nešto više od dobrog raspoloženja da bi se prekinula serija od četiri ligaške utakmice koje su Milioneri odigrali bez pobede. Štaviše, u tom periodu je Dortmund uspeo da osvoji samo jedan bod, što su iskoristili Lajpcig, a pogotovo Bajern da preuzmu vodeće pozicije u Bundesligi.Bundesliga: Dortmund prvi daje gol i nosi bodove iz Štutgarta!Ono što gostima ide na ruku su tradicionalno dobri rezultati koje ostvaruju na Mercedes Benc areni gde nisu poraženi od 2010. godine, odnosno u prethodnih sedam utakmica! U tom periodu Milioneri su se u Dortmund vratili sa čak šest pobeda i ukupno osamnaest postignutih golova!

Sa druge strane, Štutgart je ove sezone neporažen pred svojim navijačima, a od pet timova koji su dolazili Švabama na megdan, neporažen je ostao samo Augsburg. Kuriozitet je da je Štutgart jedini pogodak na svom terenu primio od Kelna koji će se po svemu sudeći iduće godine takmičiti u Cvajti.

Kako stoje stvari, pobednika ovog susreta bi mogao da odluči prvi gol na utakmici. Naime, Štutgart je pobedio u svim mečevima kada su njegovi fudbaleri prvi tresli mrežu protivnika, ali je izgubio čak poslednjih jedanaest u kojima je prvi polazio sa centra posle primljenog gola!

Eto i dobitne kombinacije – prvi daje gol Dortmund i dolazi dvojka, a Meridianbet kvote pogledajte ovde.

 


8.4.2017. Nemački fudbal: Bajern i Dortmund se testiraju pred Ligu šampiona!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *