Nabi Keita Dortmund Lajpcig

Bundesliga: Došao je i taj dan, Bajern danas navija za Dortmund

Svi su mislili da će Bajern voditi trku za titulu sa Borusijom Dortmund ove sezone, ali se iz drugog plana tu ubacio RB Lajpcig koji diše za vratom Bavarcima.

Zbog toga će u današnjem meču Lajpciga i Borusije navijači Bajerna biti na strani tima iz Dortmunda. Bajern ima 45 bodova a samo tri boda iza njih je doskorašnji drugoligaš. Što se Borusije tiče tim Tomasa Tuhela je u borbi za treće mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona.

Dortmund će dočekati Lajpcig sa velikim motivom, jer navijači Borusije redovno protestvuju protiv klubova poput RB Lajpciga, koje nazivaju „veštačkim“. Očekujemo razne poruke sa tribina na ovom meču, a cela atmosfera doprinosi da kvota na Lajpcig bude čak 6,00!

Svakako je poraz Borusije malo verovatan, jer niko već 29 mečeva nije pokorio Dortmund. Ipak Borusija igra jako promenljivo ove sezone i na poslednjih pet mečeva iako nemaju poraz imaju samo jednu pobedu.

Ovde treba igrati na golove, to je jasno. Lajpcig je na devet od poslednjih 11 mečeva postigao bar po dva gola, a na prethodna tri meča igrali su 3+. Sa druge strane Borusija je poslednji meč na kome nije došao GG odigrala još u novembru kada je dobila Bajern 1:0.

Meridianbet kvota na GG 3+ je 2,20, a za one koji vole da rizikuju predlažemo da to malo pojačaju pa odigraju i GG 4+.

Što se konačnog ishoda tiče najbliži smo remiju. Kvota je preko 4, a s obzirom na to koliko je puta Dortmund ove sezone remiirao ne bi nas čudilo da opet „dođe“ X.

Bajern će pre ovog meča odigrati duel sa Šalkeom, svojim najvećim rivalom uz Borusiju, a ako pobedi u tom meču skoro sigurno će se dodatno odvojiti na tabeli Bundeslige gde je u prethodnih nekoliko kola prestigao sjajni Lajpcig.