Bundesliga Bajern Hofenhajm

Bundesliga: Mali Murinjo na Bajern, Hamburg ide u Dortmund

Neće ove sezone Bundesliga dobiti novog šampiona, Bajern je siguran na vrhu. Ipak sjajni Hofenhajm može da im uzme bodove u današnjem meču.

Oba tima su u sjajnoj formi i Hofenhajm je odličnim igrama u finišu sezone uspeo da stigne do trećeg mesta na tabeli, iza Bajerna i Lajpciga. Najmlađi trener u ligi Julijan Najgelsman je napravio pravo čudo sa timm koji se pre njegovog dolaska na klupu borio za opstanak.

U poslednjih 17 mečeva sa ovim protivnikom Bajern je neporažen, ali Hofenhajm sada nije ona ekipa od ranije, več potencijalni učesnik Lige šampiona. Napadači Vagner i Kramarić uz veistu Demirbaja su glavni pokretači ovog tima.

Sa druge strane brojne zvezde Bajerna žele ne samo da Bundesliga padne pod njihove noge, već i da osvoje Ligu šampiona. Iako Daglas Kosta, Manuel Nojer i Tomas Miler neće igrati na ovom meču, to neće napraviti velike probleme Bajernu.

Rezervni golman Ulrih deluje kao najslabija karika tima, a verujemo da će sjajni napad Hofenhajma konačno uspeti da postigne gol Bajernu. Zbog toga savetujemo GG 3+.

Drugi bitan meč igraće se u Dortmundu. Titula je daleko od „Milionera“, koji se takođe i dalje bore u Ligi šampiona. Njihov protivnik večeras biće Hofenhajm.

Sa druge strane Hamburg je jedan od timova koji se bore za opstanak ove sezone. Od 16. Augzburga do Frajburga na osmom mestu razlika je samo šest bodova i do samog kraja će borba za opstanak biti grčevita.

Borusija je na prethodna dva meča savladala HSV, ali pre toga su u četiri meča imali tri poraza. Na prethodna tri meča ovih timova bilo je 3+, a tim Tomasa Tuhela je trenutno u sjajnoj formi. Imaju četiri pobede u poslednjih pet mečeva, a na „Vestfalenu“ redovno pobeđuju „iz keca“.

Zato vam i sada savetujemo da odigrate 1-1. Bundesliga se bliži kraju i Borusija želi da prestigne Hofenhajm i osigura mesto u Ligi šampiona naredne sezone.