Bundesliga 2: Ingolštat se zaleteo sve do Nirnberga!

Bundesliga 2: Ingolštat se zaleteo sve do Nirnberga!

Kolo označeno maleroznim brojem trinaest u Bundesligi 2 se završava u ponedeljak uveče na Maks Morlok stadionu u Nirnbergu, gde istoimeni domaćin dočekuje Ingolštat u potrazi za bodovima koji ga mogu odvesti na treće mesto na tabeli.


To međutim, neće biti nimalo lako jer su gosti pronašli svoju dugo traženu formu i prema Meridianbet proceni, u ovaj duel ulaze kao favoriti sa kvotom 2,35 za pobedu kojom bi se u ligaškom poretku svrstali odmah iz svog domaćina!

Nirnberg u ovaj duel ulazi nedelju dana posle poraza od Hajdenhajma koji je došao prilično neočekivano i kojim su pokvarili pobedu u Kupu Nemačke koju su izvojevali na gostovanju u Osnabriku.

Trener Nirnberga Mihael Kelner ima na raspolganju sve fudbalere osim Zrelaka i Liperta koji su duže vreme povređeni.

Ingolštat je bez poraza u prethodna četiri kola, a uključujući i nastup u DFB kupu, ostvario je sve pobede osim protiv Drezdena sa kojim je pre tri nedelje odigrao odigrao nerešeno 2:2.

Zanimljivo je da su se ovi rivali do sada sastali samo četiri puta u takmičarskim mečevima, najviše zbog činjenice da su se uglavnom nalazili u različitim divizijama nemačkog fudbala. Nirnberg je u tim okršajima slavio tri pobede, dok je Ingolštat uspeo da izbegne poraz samo u poslednjem susretu u maju 2015. godine.

Da li će gosti opravdati ulogu favorita na ovom teškom gostovanju?


11.9.2017. Cvajta: 0-2 gola pod reflektorima u Nirnbergu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *