Čapekoense

Čapekoense više nije iznenađenje!

Nakon što je pre tri nedelje u prvom polufinalnom susretu sa San Lorencom u Buenos Airesu odigrao nerešeno, Čapekoense je i definitivno prestao da bude samo veliko iznenađenje u Kopa Sudamerikana, već i jedan od timova koje možemo da vidimo i u finalu ovog takmičenja!
Ovaj klub koji dolazi iz Čapeka, grada u brazilskoj državi Santa Katarina, osnovan tek 1973. godine, svoju istoriju je gradio takmičeći se u drugoj i trećoj fudbalskoj diviziji Brazila, sve do pre dve sezone otkada se nalazi u Seriji A!
Sada je Čapekoense u sjajnoj prilici da svoje drugo iskustvo u međunarodnim takmičenjima začini plasmanom u finale!
Na putu neverovatnim Brazilcima i dalje stoji San Lorenco, klub velike tradicije, koji ne samo da u svojoj istoriji ima 15 titula šampiona Argentine, već je osvajao i Kopa Sudamerikana (2002), kao i najpopularnije južnoameričko takmičenje, Kopa Libertadores (2014)!
Čapekoense je na svom stadionu praktično nepobediv kada se radi o nastupima u ovom takmičenju, pošto je na ukupno šest utakmica, zabeležio 4 pobede i dva remija! Ekipa se nalazi u odličnoj formi, bez poraza u 6 takmičarskih mečeva, a među pobedama se izdvaja trijumf nad slavnim Sao Paulom pre samo tri dana!
Iako je važio za favorita u ovom dvomeču, San Lorenco nije iskoristio prednost domaćeg terena u prvom susretu, pa sada ima težak zadatak da pokuša da pobedi u Brazilu gde je do sada uvek prolazio kao ”bos po trnju”!
Popularni argentinski klub je u zemlji rumbe i sambe pobedio samo dva puta, a doživeo čak 15 poraza!
San Lorenco je za razliku od svog domaćina koji debituje u polufinalu, 8 puta bio učesnik ovog dela južnoameričkih takmičenja, od čega je u tri slučaja uspevao da se plasira u finale.
Da li domaćin može da kompletira još jedno iznenađenje i napiše novu stranicu svoje istorije?