Carlo Ancelloti je pravi izbor za Bayern

Šampion Bundeslige će ovog leta zameniti jednog odličnog trenera za drugog a mnogi pretpostavljaju da je Carlo Ancelotti pravi izbor za Bayern. Ancelotti će u Minhenu zameniti Pepa Guardiolu koji će ostati na klupi Bayerna dok mu trenutni ugovor ne istekne na kraju sezone kada će se, kako je otkriveno protekle nedelje, preseliti u englesku Premijer ligu i Manchester City. Bayern je regovao istovremeno i napravio pravi izbor u bivšem šefu struke Milana, Real Madrida, Chelsea i Paris Saint-Germaina.

Nakon što su potpisali ugovor, Ancelotti i Bayern su se dogovorili da detalji saradnje i plan tranzicije ostanu van medijske pažnje sve do jula kako bi se klub i igrači fokusirali da uspešno privedu kraju tekuću sezonu. Ovo nije usrećilo neke navijače Bayerna koji su očekivali da Ancelotti odmah otkrije svoje taktičke zamisli i transfer planove za bavarskog giganta. Ono što je otkriveno je da je Ancelotti počeo da uči nemački jezik pre svog angažmana ovo leta i da planira da klub preuzme potpuno spreman 1. jula kada kreće da teče njegov trogodišnji ugovor.

Carlo Ancelotti je najpoznatiji po svom prijateljskom odnosu sa celokupnim kadrom u klubu i talentu da prilagodi svoju taktiku najboljim igračima koje ima u ekipi. Upravo zbog toga ali i uspeha koji je imao u svakom klubu popularni Carletto nije samo poštovan već i iskreno voljen od svih igrača koje je trenirao.

Ancelotti je uvek nalazio način da u startnu postavu uklopi sve napadačke zvezde koje ima u klubu tako da to funkcioniše perfektno. U Milanu, njegova 4-3-2-1 formacija mu je dozvoljavala da postavi neprobojni zid na sredini terena koji su činili Pirlo, Gattuso i Seedorf, dok je ispred njih imao fenomenalne kreatore igre Kaku i Rui Costu. Kao trener Chelsea je promenio Mourinhovu defanzivnu taktiku u formaciju 4-3-3 pa je londonski klub postao prvi koji je premašio cifru od 100 postignutih golova u Premijer ligi u jednoj sezoni. U Paris Saint-Germainu je Ancelotti svojom 4-3-3 taktikom postavio temelje ekipe koja sada uz Barcelonu igra možda i najlepši fudbal u Evropi, dok je u Real Madridu, Ancelotti uspeo da izbalansira masivnu napadačku silu u startnu postavu i napokon donese trofej Lige šampiona u špansku prestonicu. Sa sličnom napadačkom silom na raspolaganju u Minhenu možemo očekivati sličnu 4-3-3 formaciju koju je Ancelotti koristio u Madridu – sa dva ofanzivna krilna napadača i isturenim centarforom iza čijih leđa igra izuzetno ofanzivni igrač sredine terena uz napadački orijentisane bekove koji pokrivaju kompletnu stranu terena. Jednom rečju, lavina golova će nastaviti da se kotrlja na Allianz Areni.