Cedevita Mirza Begić

Cedevita cilja prvo mesto, ostali iz ABA lige se opraštaju

Evrokup nije doneo mnogo toga dobrog  ekipama iz ABA lige, ali Cedevita je nekako uspela da se oporavi od očajnog starta.

Posle početna dva poraza, koji su zajedno sa lošim rezultatima u ABA doneli promene u timu Cedevita je zaigrala mnogo bolje. Od tada imaju četiri uzastopna trijumfa u Evrokupu, a sada im na megdan dolazi MZT.

Makedonci su zamalo i odustali od Evrokupa, a samo su na dva meča pružili nekakav otpor. Na otvaranju su izgubili tesno od Lietkabelisa i sa Nižnjim su odigrali produžetak. Jedna su od samo dve ekipe bez pobede u takmičenju i ni sada neće doći do trijumfa.

Cedevita juri prvo mesto u grupi i ima motiv, dok će MZT biti bez ikakve motivacije, tako da veliki hendikep neće biti problem. Čak i uz hendikep od -12,5 poena pobeda hrvatskog kluba je sigurna.

U grupi C svi timovi osim Budućnosti su prošli dalje i bore se za prvo mesto. Meč Bajerna i Unikahe je verovatno derbi kola. Prošli meč ovih timova završio se sa jedva 140 poena, tako da nije realno očekivati da se sada pređe granica od čak 160 poena.

Budućnost je već ispala u toj grupi sa svih šest poraza, dok Olimpija iz Ljubljane nakon pobede nad Ulmom ima šanse da prođe dalje ukoliko ostvari pobede u poslednja dva meča.