Cedevita – Crvena Zvezda

Crvena Zvezda ni u jednom momentu nije dopustila da Cedevita oseti da može da napravi brejk u finalnoj seriji ABA lige, i posle prve dve utakmice odigrane u Pioniru ima vođstvo od 2-0.  Međutim, Cedevita je u takvom problemu bila i u polufinalu kada je Budućnost dobila prva dva meča, da bi Zagrepčani na kraju pobedili tri puta za redom i našli se u finalu takmičenja.

Crvena Zvezda u principu ima tri meč lopte, pa Cedevita nije u situaciji da ima slabo veče ni u jednoj od narednih utakmica.  Najveća problem za domaću ekipu će biti pronalaženje načina da koliko-toliko odigraju ravnopravno pod koševima, gde Crvena Zvezda ima ogromnu prednost zahvaljujući činjenici da u svojim redovima ima Bobana Marjanovića, rekordera po broju skokova u jednoj sezoni Evrolige.

Crveno-beli su nadomak svog prvog trofeja u takmičenju, a drugog u sezoni, pošto su već osvojili kup Srbije. Protivnik je ekipa koja je ove sezone takođe nastupala u Evroligi, ali nije uspela da se plasira u Top 16. U sasatavu Beograđana ina malih problema sa povredama (Cirbes, Jović, Lazić), ali postoje šanse da se i oni nađu na parketu .

Cedevita je do pre tri godine imala više uspeha u mečevima sa ”crveno-belima”, a onda se stvar preokrenula, pa je Crvena Zvezda pobedila šest puta na poslednjih sedam utakmica, uključujući i četiri za redom koje su odigrane ove sezone.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *